Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ριφιφί στο Ψυχικό : Προφυλακιστέος ο 58χρονος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη φυλακή οδηγείται ο 58χρονος που κατηγορείται για την παραβίαση των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις κλοπές των θυρίδων. Φέρεται να υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα – γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να ελάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, λέγοντας ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο και λόγω της πανδημίας ελάμβανε προστατευτικά μέτρα.

«Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κοροναϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα» φέρεται να ανέφερε.

Τι είπε στο MEGA ο δικηγόρος του
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μιλώντας εχθές, μέσω του δικηγόρου του, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλης Σερεμέτης, μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στα εν λόγω ευρήματα Αρχών, διευκρινίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν είναι οι κλασικές, μικρές με το συρόμενο σιδερένιο. Είναι σαν περίπου στο μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων, οι οποίες δεν έχουν συρτάρια είναι σα να ανοίγουμε ένα χρηματοκιβώτιο. Άρα σε αυτές υπάρχει πράγματι μέσα ένα κουτί όπου βάζει ο καθένας τα αντικείμενα του μέχρι και τις 23 του μηνός όπου προσήλθε ο κατηγορούμενος δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο αποδεικτικό που να τον εμπλέκει στην υπόθεση αυτή».

Πώς βρέθηκε το DNA στις εν λόγω θυρίδες;
Στο ερώτημα πως γίνεται να έχει βρεθεί DNA ενός ανθρώπου στη στην κλειδωμένη θυρίδα κάποιου άλλου, τόνισε πως «δεν έχουμε DNA μόνο του κατηγορουμένου, έχουμε ένα μείγμα γενετικού υλικού».

Όπως εξήγησε δηλαδή ήταν πολλά γενετικά υλικά μαζί. «Είναι σίγουρα της ιδιοκτήτριας, του κατηγορούμενου, και υπάρχει και γενετικό υλικό τρίτου ατόμου αγνώστου το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αυτό το μείγμα έχει βρεθεί στο εσωτερικό ενός πλαστικού κουτιού, όπου τώρα ξεκινούν τα ερωτήματα, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στα πειστήρια της αστυνομίας».

Παράλληλα εξήγησε πως ο κατηγορούμενος είχε πρόσβαση στο δωμάτιο με τις θυρίδες και ειδικά η θυρίδα που είχε παραβιαστεί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι, όπου κάθονται οι μισθωτές. «Είναι πολύ πιθανό να μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο DNA. Είναι μια εκδοχή η οποία πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες οι οποίες θα ακολουθήσουν και από τους ειδικούς θα επιβιώσουν τον ισχυρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε έχει ανοίξει στη θυρίδα, υποθέτει -αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και με ευρήματα τα οποία θα επιδιώξουμε να υπάρξουν και να εισφερθούν στην δικογραφία- ότι με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκε το DNA. Είναι πολύ εύλογο από τη στιγμή που και ο ίδιος βρίσκεται νομίμως στο χώρο και κάθεται στο τραπέζι για να δει τα πράγματά του, να έχει μεταφερθεί γενετικό υλικό».

«Δεν έχει βρεθεί ιδρώτας»
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «ως προς το γενετικό υλικό, γιατί ακούγεται συνέχεια τελευταίες δύο μέρες ότι πρόκειται για ιδρώτα, αυτό είναι εσφαλμένο. Θα σας πω και οι ειδικοί ότι δεν μπορεί ο γενετιστής, ο ειδικός πραγματογνώμονας να πει εάν ένα γενετικό υλικό είναι από ιδρώτα».

«Εμείς ως συνήγοροι υπεράσπισης αύριο θα υποβάλουμε σειρά αιτημάτων προς τον κύριο ανακριτή προκειμένου οι ανακριτικές ενέργειες που είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελέσματα θα δικαιώσουν τους ισχυρισμούς μας» υπογράμμισε.

Γνώριζε ο κατηγορούμενος την ιδιοκτήτρια της θυρίδας;
Παράλληλα, εξήγησε «η μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητριών στη θυρίδα της οποίας βρέθηκε γενετικό υλικό, στην κατάθεσή της η ίδια είχε πει ότι πριν τρία χρόνια, ήταν πελάτισσα της συζύγου του. Ότι τον γνωρίζει από εκείνη την δραστηριότητα».

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement