Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε κίνδυνο η υγεία μας»-Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας κάθετα αντίθετος στη διανομή των self test

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η συμμετοχή των φαρμακείων στη μαζική διανομή self test δεν λύνει κανένα υγειονομικό πρόβλημα, αντίθετα αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά αίτια παράτασης της πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων, των οικογενειών τους και των συνεργατών τους, και αυξάνει την πιθανότητα συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους του μέσου ελληνικού φαρμακείου.

Ταυτόχρονα δημιουργεί και οξύτατους οικολογικούς κινδύνους από τη μαζική χρήση μολυσμένων βιολογικών αποβλήτων».
Τις παραπάνω επισημάνσεις, μεταξύ άλλων, κάνει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, που συνεδρίασε την Τετάρτη.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, για τα τεστ και σύμφωνα με τον Φ.Σ.Α. «επιχειρείται ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ για να αντιστρέψει το κύμα αγανάκτησης που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία με βασικά εργαλεία το «δωρεάν» και το κύρος του φαρμακείου της γειτονιάς. Του φαρμακείου δηλαδή που όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν ασελγήσει νομοθετικά απέναντι στην υπόστασή του»
Παράλληλα αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση θυμήθηκε το φαρμακοποιό της γειτονιάς ως εργαλείο διαχείρισης της πολιτικής της όταν ένα χρόνο τώρα έχει ανεχτεί, κατά παράβαση του σχετικού νόμου, να μην καταργήσει το διευρυμένο ωράριο εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, που εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες του Κλάδου, ενώ δεν έχει τιμήσει την υπογραφή της στο κομμάτι της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους».
Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται «πως τα φαρμακεία της Αχαίας δεν θα διενεργούν κανενός είδους test ανίχνευσης COVID, εντός ή εκτός του χώρου τους, μιας και η διενέργεια των test είναι εκτός αρμοδιοτήτων και πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, αλλά και εκτός αντικειμένου εργασίας μας» και προστίθενται τα εξήςΤα φαρμακεία, ειδικά του Συλλόγου μας δεν χρειάζονται τα διαπιστευτήρια καμιάς Κυβέρνησης και κανενός δημοσιογράφου εκπροσώπου της για να αποδείξουν την κοινωνική τους προσφορά. Την έχουν ζυμώσει με το έργο τους στην κοινωνία πολλά χρόνια. Όμως δηλώνουμε πως η διακίνηση, επίδειξη και επεξήγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ο πυρήνας της εργασίας μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον απεμπολήσουμε συμμετέχοντας στα «δωρεάν» μιας Κυβέρνησης που αμείβει πλουσιοπάροχα άλλους που υποχρεούνται στο δωρεάν.
Το ΔΣ υπενθυμίζει στην Κυβέρνηση πως δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προστασίας υπέρ του κλάδου μας, που βρίσκεται 13 μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δεν μας έχει συμπεριλάβει καν στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις της προς τους Υγειονομικούς.
Το Δ.Σ. καλεί και τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φ.Σ. Αττικής και να εκδώσουν θαρραλέες ανακοινώσεις που να εκφράζουν την πραγματική επιθυμία της βάσης του Κλάδου μας, απέναντι σε κάθε κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η Κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για το «σχέδιό» της, τις αγαπημένες της εταιρείες ταχυμεταφορών όπως κάνει και με τα ΦΥΚ.
Με την ευχή η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης να μη οξύνει περαιτέρω το υγειονομικό χάος που ζούμε, Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα μας για την ιστορική μέρα αυτή».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement