Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γεμιστά ρολά μπακαλιάρου με μυρωδικά     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη

1½ φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, θρυμματισμένη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι κάππαρη ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αν είναι πολύ μεγάλα τα φιλέτα, τα κόβετε κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε να έχετε δύο λωρίδες από το καθένα τις οποίες θα μπορείτε να τυλίξετε πιο εύκολα. Σε μπολ αναμιγνύετε την ψίχα του ψωμιού με το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε σε κάθε λωρίδα μπακαλιάρου μια μικρή ποσότητα από το μίγμα, τυλίγετε σε ρολό και τα περνάτε ένα-ένα από ένα καλαμάκι για σουβλάκια, για να τα συγκρατήσει. Τοποθετείτε τα καλαμάκια στη σχάρα του φούρνου (με ένα ταψί από κάτω) και τα ψήνετε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, αλείφοντάς τα τακτικά με ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με την κάππαρη και τη μουστάρδα μέχρι να πάρετε μια ρευστή σάλτσα. Σερβίρετε τα ρολά με τη σάλτσα κάππαρης και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement