Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύνδεση με τη ζωή-Μήνυμα του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρου Βάη για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που έχει οριστεί η 27η Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, αναφέρει σε σχετικό του μήνυμα «για χρόνια, αυτή τη μέρα, όλοι υποσχόμαστε να υπηρετήσουμε το θέατρο, να προσφέρουμε στο κοινό καλύτερη ψυχαγωγία, ανώτερη θεατρική αγωγή.

Επιμελούμαστε λόγους και υποσχέσεις και ξαφνικά ανοίγει η «αυλαία» και αποκαλύπτεται το «σάπιο» που σε κάποιους χώρους κυριαρχούσε. Το θέατρο βρίσκεται σε κρίση (;). Όχι. Η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση και το θέατρο υπηρετεί τον σκοπό να δώσει κι αυτό, όσο του αναλογεί, για τη μόρφωση και τη δύναμη που χρειάζεται ο άνθρωπος για να καλυτερεύσει αυτή την κοινωνία, σε όφελος όλων.
Έχει δυσκολίες σήμερα το θέατρο, όχι δικές του. Οι εργάτες της τέχνης αγωνίζονται, διεκδικούν, δημιουργούν, προτείνουν, κρατούν την επικοινωνία με το κοινό με κάθε τρόπο. Η φωνή τους δεν εισακούγεται, η στήριξη από την πολιτεία και ανύπαρκτη. Με τις μικρές μας δυνάμεις, στο ΔΗΠΕΘΕ, προγραμματίζουμε παραγωγές, στηρίζουμε καλλιτέχνες της πόλης μας,διεκδικούμε το άνοιγμα των θεάτρων, στην ίδια όχθη με τους καλλιτέχνες. Το θέατρο έχει δύο συντελεστές: τους ηθοποιούς και το κοινό. Αυτό το θέατρο θα ανοίξει, θα είναι ζωντανό και είμαστε όλοι έτοιμοι γι’ αυτό.
Το θέατρο δεν κινδυνεύει.
Το θέατρο δεν «ζει» από μερικούς δήθεν «σπουδαίους», υψηλά ιστάμενους και τους σάπιους.
Το θέατρο αναπνέει από το μεγαλείο των μεγάλων θεατράνθρωπων που ήταν παραδείγματα και τίμησαν το θέατρο, αλλά κυρίως αναπνέει με την ανάσα των πολλών, των έντιμων, των εργατών της τέχνης.
Όλοι αυτοί, που δίνουν ιδρώτα,ακόμη και με φτηνό μεροκάματο, που αφιερώνονται και δίνουν ζωή, αυτοί θα αποκαθάρουν το θέατρο, θα το κάνουν χώρο όπου «ποιείται ήθος» και θα είναι αχρείαστα τα επετειακά λογύδρια.
Το θέατρο και όλες οι τέχνες, συνδέονται με την ίδια τη ζωή. Είναι η καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου, το χαμόγελο ή η απαισιοδοξία, η δημιουργία ή η παραίτηση, η φιλία ή η εχθρότητα, η εργασία, η ανατροφή των παιδιών, η υγεία και η μόρφωση, η ειρήνη ή ο πόλεμος, που εκφράζονται καλλιτεχνικά.
Το θέατρο διδάσκει να διεκδικεί ο άνθρωπος το καλύτερο για τον ίδιο και τον διπλανό του, να υπάρχει η δυνατότητα να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά της προόδου.
Ταυτόχρονα να απολαμβάνουν και οι καλλιτέχνες μία αξιοπρεπή ζωή.
Αυτό δεν έρχεται αυτόματα. Η ιστορία των κοινωνιών έχει διαλεκτική πορεία που σημαίνει ότι η πάλη των αντιθέτων δημιουργεί την εξέλιξη, την «καλλίστην αρμονίην». Το «καλό» θέατρο αυτό εξηγεί, αυτό διδάσκει, μ’ αυτή τη γνώση ενισχύει τον άνθρωπο του μόχθου, που αδικείται, για να γυρίσει πιο γρήγορα τον τροχό της ιστορίας, για να επιφέρει την αριστοτελική «κάθαρση».
Μ’ αυτές τις σκέψεις θέτουμε τις δυνάμεις του θεάτρου μας στην ευτυχία και το χαμόγελο των συμπολιτών μας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 8 θετικά τεστ σε σύνολο 409-Που θα στηθούν την Κυριακή συνεργεία του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 261 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα.

Παράλλήλα, χθες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Αλισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” προγραμμάτισαν την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Κάτω Αλισσού (κοινοτικό κατάστημα) όπου προσήλθαν 47 πολίτες και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης, στο Νότιο Λιμάνι σε σύνολο 101 ελέγχων δεν βρέθηκε κανένα θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό και Drive Through στα διόδια Ρίου.
ΝΑ σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.753.945 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.691.744 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.011 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα,
-Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
-Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα