Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πάσχα 2021: Τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός “ανοίγει”, το Πάσχα πλησιάζει και πολλοί ίσως να ονειρεύονται να σουβλίσουν τον οβελία στο χωριό. Το πιθανότερο σενάριο όμως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι να περάσουμε και αυτό το Πάσχα στα σπίτια μας, καθώς η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού φαντάζει, αυτή τη στιγμή, “όνειρο θερινής νυκτός”.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας εντός του Απριλίου, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων (πιθανότατα μόνο Γυμνασίων και Λυκείων αρχικά), ενώ στόχος είναι μετά τα μέσα του μήνα να λειτουργήσει ξανά η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το άνοιγμα των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων, ενδέχεται να γίνει στις αρχές Μαΐου.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κυβερνητική εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία μιλώντας στο OPEN, είπε σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ότι είναι ακόμα νωρίς. Όπως ανέφερε, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αντίστοιχη ήταν και η επισήμανση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στο MEGA, τόνισε ότι “δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό”. “Είναι ένα μέτρο που θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement