Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοποριακή απόφαση μέσω ποινικής διαπραγμάτευσης εξέδωσε το Πλημμελειοδικείο Ηλείας

Published

on

Το δρόμο για την εισαγωγή στην ελληνική έννομη τάξη της παροχής δυνατότητας στον κατηγορούμενο που διώκεται είτε για κακούργημα είτε για πλημμέλημα της χρήσης της ποινικής διαπραγμάτευσης, άνοιξε το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Ηλείας με την απόφαση του να επικυρώσει συμφωνία μεταξύ κατηγορουμένης για πλημμέλημα και Εισαγγελέα για επιβολή μειωμένης ποινής για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Την πρωτοποριακή αυτή απόφαση γνωστοποίησε το patrisnews.gr, φιλοξενώντας δηλώσεις του δικηγόρου Δημήτρη Κονδύλη, ο οποίος κατάφερε μείωση της ποινής για την εντολέα του.
Η απόφαση επικυρώθηκε από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Ηλείας την 18η-03-2021 και αποτελεί την πρώτη συμφωνία μεταξύ Εισαγγελικής Αρχής και κατηγορούμενου για πλημμέλημα, με επιβολή μειωμένης ποινής, μετά διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 303 ΚΠΚ.
Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη υπόθεση, η κατηγορούμενη αντιμετώπιζε δύο πλημελληματικές κατηγορίες για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, με ανώτατο όριο ποινής 5 χρόνια και για τις δύο, και κατώτατο όριο ποινής 2 χρόνια για τη πρώτη πράξη και 1 χρόνο για την δεύτερη. Μετά τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή 11 μηνών για τη πρώτη πράξη και 6 μηνών για την δεύτερη ενώ το ΤριμΠλημΗλείας, δικάζοντας την υπόθεση και λαμβάνοντας υπόψιν τα ειδική χαρακτηριστικά της μείωσε περαιτέρω την συμφωνηθείσα ποινή σε 11 μήνες συνολικά και για τις δύο πράξεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement