Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μόλις 28 περιπτώσεις θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβολιασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό για τον κοροναϊό παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη αναλυτικά στις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Πρωταρχικός στόχος η ασφάλεια των εμβολίων» τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι «στο εμβόλιο της ΑΖ έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες».

Επικαλέστηκε δε τον ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας ότι «τα οφέλη υπερτερούν από την πιθανή ύπαρξη μιας σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας». Και πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ «συνεχίζει ενδελεχή έρευνα», μιλώντας για 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε» συμπλήρωσε η ίδια και συνέχισε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement