Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Η Πορτογαλία παρατείνει την αναστολή πτήσεων από και προς Βρετανία και Βραζιλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία ως τις 15 Απριλίου, με εξαίρεση τις πτήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και επαναπατρισμού, παρέτεινε σήμερα η Πορτογαλία, όπως αναφέρει το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η χώρα, η οποία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 16.837 θανάτους από την COVID-19 και 820.407 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανέστειλε τις πτήσεις από και προς τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο για να αποτρέψει την εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία ευθύνεται εν μέρει για μια καταστροφική έξαρση των κρουσμάτων στις αρχές του 2021, που προκάλεσε τρομερή πίεση στα νοσοκομεία. Η κατάσταση έχει δραστικά βελτιωθεί έκτοτε.

Οι επιβάτες που θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στην Πορτογαλία από τη Βρετανία ή τη Βραζιλία, όπως και από τη Νότια Αφρική, οφείλουν να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ, που θα έχει γίνει το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, και να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Το υπουργείο προσέθεσε στην ανακοίνωσή του ότι επιβάτες από άλλες χώρες, στις οποίες η αναλογία λοιμώξεων είναι ίση ή υψηλότερη από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες μόλις φτάνουν στη χώρα.

Τώρα έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο για τη σταδιακή χαλάρωση του λοκντάουν που επιβλήθηκε σε εθνικό επίπεδο στις 15 Ιανουαρίου για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του νέου κορονοϊού, αλλά οι αρχές δηλώνουν ότι θα υπαναχωρήσουν αν χρειαστεί.


Ροή ειδήσεων

Advertisement