Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μείωση των τιμών του πετρελαίου μετά τον μερικό απεγκλωβισμό του πλοίου στο Σουέζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πτώση 2% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την είδηση για τον μερικό απεγκλωβισμό του γιγαντιαίου πλοίου Ever Given, το οποίο μπλόκαρε για μία εβδομάδα την κρίσιμη για το διεθνές εμπόριο διώρυγα του Σουέζ.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 1,8% στα 63,38 δολάρια το βαρέλι στις 8.58 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 2,2% στα 59,63 δολάρια. Πριν από λίγο, οι απώλειες είχαν περιοριστεί στο 0,5% για το μπρεντ και στο 1% για το αμερικανικό αργό.

Το Ever Given απεγκλωβίστηκε μερικώς, ενώ περαιτέρω εργασίες αναμένεται να γίνουν αργότερα σήμερα. Εκατοντάδες άλλα πλοία με εμπορευματοκιβώτια, πλοία ξηρού φορτίου και τάνκερ με πετρέλαιο παραμένουν σταματημένα και στις δύο πλευρές της διώρυγας.

Οι τιμές είχαν παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες καθώς χρηματιστές και επενδυτές προσπαθούσαν να σταθμίσουν τον αντίκτυπο από το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ και την επίπτωση από τα lockdown για τον έλεγχο των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η είδηση της μετακίνησης του Ever Given ώθησε τις τιμές του πετρελαίου να μειωθούν σημαντικά μετά την αρχική ελαφρά υποχώρησή τους το πρωί.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/meiosi-timon-petrelaioy-meriko-apegklobismo-ploioy-soyez


Ροή ειδήσεων

Advertisement