Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ΔΕΥΑΠ απέκτησε το δικό της κτίριο-Αρχές του 2022 αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες στους νέους χώρους στο Γλαύκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου που θα στεγαστεί η ΔΕΥΑΠ. Πρόκειται για διώροφο κτίριο, με υπόγειο και χώρους κύριας χρήσης 3.400 τ.μ., σε οικόπεδο περίπου τριών στρεμμάτων, στην πλατεία επί της οδού Γλαύκου, που είχε ανεγερθεί για τη στέγαση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία έχει τεθεί σε εκκαθάριση.

Η αγορά έγινε κατόπιν συμμετοχής της ΔΕΥΑΠ σε δημοπρασία, που διενεργήθηκε από την PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Α.Ε., υπεύθυνη εκκαθάρισης της Τράπεζας.
Το ακίνητο στοίχισε 1.710.000 ευρώ και αγοράστηκε με ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ, η οποία πλέον αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της. Ήδη στο νέο κτίριο έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ σύντομα αναμένεται να ανατεθεί μία συνολική μελέτη για την διαρρύθμιση των χώρων και για βελτιώσεις που απαιτούνται προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και αποδοτικό τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Α.ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο πρόεδρος της ενώ ο κ. Παπανικήτας δήλωσε: «Δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων, για μεταστέγασή τους, αφού η ΔΕΥΑΠ όχι μόνο θα μεταφερθεί σε άλλο κτίριο, αλλά θα εγκατασταθεί στο δικό της «σπίτι». Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς το κτίριο που αγοράστηκε, διασφαλίζει αξιοπρεπείς όρους εργασίας του προσωπικού και της διοίκησης και βελτιώνει τους όρους εξυπηρέτησης των πολιτών. Το ακίνητο αγοράστηκε με χρήματα της ΔΕΥΑΠ και είναι απόδειξη ότι όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν, οι διοικήσεις συνεργάζονται και ασκούν ορθολογική διαχείριση, το αποτέλεσμα είναι πάντα επωφελές».
Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα η σταδιακή μεταφορά των υπηρεσιών αναμένεται από το τέλος του χρόνου και στις αρχές του 2022.
ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ
Παράλληλα, στις προθέσεις της ΔΕΥΑΠ είναι και η αγορά ενός όμορου οικοπέδου περίπου 1,5 στρέμματος στο οποίο θα διαμορφωθεί ένα κλειστό, σύγχρονο και ασφαλές πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση εργαζομένων και πολιτών.
Όσον αφορά στο ακίνητο που στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΠ, αυτό ανήκει στο Δήμο Πατρέων κι αναμένεται αμέσως μετά την απομάκρυνση των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης να αξιοποιηθεί για άλλες δράσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement