Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Δύσκολη εξίσωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών δείχνουν πότε θα επιτευχθεί σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση της πανδημίας και βάσει αυτών, αλλά και των εκτιμήσεων για τις αντοχές του ΕΣΥ, των κλιματολογικών συνθηκών και φυσικά, των οικονομικών δεδομένων, θα φανεί σε ποια αποτελέσματα θα καταλήξουν οι λοιμωξιολόγοι και τι θα αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με όσα λέγονταν και γράφονταν χθες, ο γρίφος είναι εάν θα προταθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή των σχολείων ή και των δύο, ταυτόχρονα. Ωστόσο, το ταυτόχρονο άνοιγμα εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανότερο να ανάψει πράσινο φως για το λιανεμπόριο με τους περιορισμούς του ενός μηνύματος ανά ημέρα και μάλλον με χρονικό «κόφτη» (π.χ. επί τρεις ώρες) και να ακολουθήσουν με διαφορά μίας εβδομάδας τα σχολεία. Ωστόσο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου δημιουργεί και το πρόβλημα των διαδημοτικών μετακινήσεων…  Δύσκολη η εξίσωση!

Τοπική αγορά

Πάτρα: Προς πώληση πασίγνωστο κατάστημα εστίασης

Δημοσιεύθηκε

στις

-Φημολογείται ότι ιδιοκτήτης γνωστής πιτσαρίας στην Πάτρα σκέφτεται να την πουλήσει.

Οι λόγοι δεν είναι ακόμα γνωστοί, όμως το «ζουμί» έχει να κάνει με την τιμή πώλησης της επιχείρησης, η οποία από τις πρώτες πληροφορίες είναι ιδιαίτερα τσουχτερή…

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Συνάντηση Πατρινών επιχειρηματιών της εστίασης με τον Νίκο Παπαθανάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Νίκο Παπαθανάση – Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξη και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, με την παρουσία της κ. Χριστίνας Αλεξόπουλου, είχαν οι επιχειρηματίες εστίασης, Γιώργος Κούλης, Δημήτρης Φάκαλος και Τάσος Γιατράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην πλ. Συντάγματος.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τον κ. Παπαθανάση, οι επιχειρηματίες συζήτησαν και με τον κ. Γιάννη Τσακίρη – Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Οι συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία να εξηγηθούν ζητήματα, που θα εξαιρέσουν απ τις ενισχύσεις πληττόμενους απ την πανδημία όπως απ το πρόσφατο πρόγραμμα επανεκκίνησης για την εστίαση, αλλά και των προγραμμάτων που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Σχετικά με το πρόγραμμα επανεκκίνησης η κατανόηση των στρεβλώσεων ήταν άμεση και ίσως διορθωθούν με δεύτερη πρόσκληση ώστε να μη χαθεί επιπλέον χρόνος απ την εκταμίευση των δικαιούχων με τις αρχικές προϋποθέσεις.
Μετά την συνάντηση ο κ. Κούλης ανέφερε πως «όπως μεταφέραμε και στον Υπουργό το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι αναγκαίο, όμως ενισχύει τις βαριά πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις. Έχει στρεβλώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί αδικίες, τις οποίες όπως μας είπε ο κ. Παπαθανάσης θα εξεταστούν άμεσα. Εμείς επιμείναμε ότι επειδή το πρόγραμμα επανεκκίνησης πρέπει να αφορά όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, προτείναμε να υπάρξει δεύτερος κύκλος πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα μεριμνώντας για τη διόρθωση των αστοχιών, ενώ για όσες επιχειρήσεις δεν ενταχθούν να προβλεφθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού. Πρέπει να ενισχυθούν όλες οι επιχειρήσεις για να έχουν ευκαιρία επανεκκίνησης, μετά από επτά μήνες που έχουμε κλειστά τα μαγαζιά μας».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Βαγενάς: «O αγώνας μας δικαιώθηκε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ανοίγματος της αγοράς εκφράζει στην «Γ» και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Γιώργος Βαγενάς.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την σχετική ανακοίνωση. Ο αγώνας όλων των φορέων της Αχαΐας δικαιώθηκε. Και όπως αποδείχθηκε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Πλέον, ανοίγουμε τις επιχειρήσεις και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα της αγοράς και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε μια ανάσα».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα