Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παγώνη: Διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι, έρχονται όρθιοι και ύστερα η κατάσταση στραβώνει

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις αντοχές του ΕΣΥ και τις ύπουλες μεταλλάξεις του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όποιος έχει κριτήρια διασωλήνωσης, διασωληνώνεται. Αν δεν υπάρχουν κρεβάτια μπαίνει σε απλές κλίνες και παρακολουθείται από τους γιατρούς της ΜΕΘ. Δεν γίνεται αυτό που γινόταν στην Ιταλία, ότι επιλέγανε ποιους θα διασωληνώσουνε. Είπανε να γίνει επίταξη σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι πλήρεις γιατί έχουν τους δικούς τους ασθενείς» είπε για τις αντοχές του ΕΣΥ.

Για το άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη τόνισε ότι χρειάζονται τεστ για το άνοιγμα. «Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν έχουμε τεστ και για αυτό είναι όλοι επιφυλακτικοί για τα σχολεία. Δεν είναι δύσκολα καθόλου τα τεστ» ανέφερε.

Η κ. Παγώνη επισήμανε πόσο ύπουλες και μεταδοτικές είναι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Προχθές στην εφημερία στο Γεννηματάς είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές, είχαμε 10 διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, και είχαμε ηλικίες νέες 25-35 ετών στην πλειονότητα. Οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι κρίμα να διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι. Έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο η κατάσταση στραβώνει».

«Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει ώστε να υπάρχει σχετική ασφάλεια και ανοσία» είπε για την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Όλα τα πράγματα πρέπει να πάνε βήμα βήμα. Γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί για το Πάσχα» πρόσθεσε. Η κ. Παγώνη εξέφρασε τον φόβο «να μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε μια σχετική ανοσία στο 50% – 60%».


Ροή ειδήσεων

Advertisement