Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown: Χαλαρώνουν τα μέτρα από αυτό το Σάββατο – Σκέψεις για άνοιγμα σχολείων στις 8 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Προ των πυλών βρίσκονται οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για την άρση ορισμένων εκ των περιοριστικών μέτρων του lockdown προκειμένου να επανεκκινήσουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο Τετάρτη προκειμένου να καταλήξει σε ένα πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Οι πληροφορίες θέλουν τους επιστήμονες να αποφασίζουν είτε αύριο κατά την συνεδρίαση είτε να χρειάζονται ακόμη μία μέρα και να καταλήξουν σε αποφάσεις την επόμενη, δηλαδή την Τετάρτη. Αντίστοιχα αμέσως μετά την κατάθεση της εισήγησης στην κυβέρνηση αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες και αυτές τοποθετούνται αύριο ή μεθαύριο.

Κοινή αρχή σε κυβέρνηση και επιστήμονες είναι πως τo lockdown δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε κυρίως λόγω της κόπωσης των πολιτών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο πανδημίας με περιορισμούς στην καθημερινότητά τους, ενώ και η κατάσταση στην οικονομία είναι ασφυκτική. Ωστόσο με σύμμαχο την επιτάχυνση του εμβολιασμού από τον ερχόμενο μήνα, την αναμενόμενη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και φυσικά την βελτίωση του καιρού, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων μηνών που επιτρέπει σε άρση ορισμένων από τα μέτρα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου,

Ροή ειδήσεων

Advertisement