Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Καλύψεις για τον πρωτογενή τομέα και αποζημιώσεις 1,24 εκατ. ευρώ από την INTERAMERICAN

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) σε συνδυασμό με τους κλιμακούμενους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα ακραία φυσικά φαινόμενα για τις σχετικές δραστηριότητες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενισχύουν την ανάγκη μιας ολιστικής ασφαλιστικής προσέγγισης. Η INTERAMERICAN, διαβλέποντας αυτές τις εξελίξεις, από το 2016 έχει εισέλθει στο πεδίο ασφάλισης του αγροτικού τομέα. Ήδη, έως και το 2020, πολλές επιχειρήσεις και καλλιεργητές που επλήγησαν αυτά τα τελευταία χρόνια από τις καταστροφικές συνέπειες θεομηνιών, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνέχεια των δραστηριοτήτων τους και να αντιμετωπίσουν ζημιές που προκλήθηκαν χάρη στις αποζημιώσεις που κατέβαλε σε αυτούς η εταιρεία. 

 

Από το συνολικό ποσόν των 1,24 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η INTERAMERICAN κατά την προηγούμενη τετραετία, το 46% αφορά σε καλύψεις της φυτικής παραγωγής, ενώ ακολουθούν οι καλύψεις θερμοκηπίων (39%). Αξιοσημείωτες είναι και οι αποζημιωθείσες καταστροφές υποδομών (14,5%), με το 2020 να είναι χρονιά κατά την οποία παρατηρήθηκε αύξηση των γεωργικών ζημιών λόγω των πλημμυρών σε Κρήτη και Θεσσαλία-Αιτωλοακαρνανία.

 

Η INTERAMERICAN δίνει στον επαγγελματία αγρότη και σε κάθε επιχειρηματία αγροτικών δραστηριοτήτων τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης ασφαλιστικής προστασίας για υποδομές (αγροτικά ακίνητα, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, εξοπλισμό), γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά οχήματα, μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορά αγροτικών προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων (γενική, εργοδότη και προϊόντος). Στόχος είναι να μειώνονται οι κίνδυνοι από την αγροτική δραστηριότητα και να παρέχεται η απαραίτητη ρευστότητα σε ενδεχόμενη δύσκολη στιγμή. 

 

Η τεχνογνωσία που αντλεί στον τομέα η εταιρεία από τον μητρικό οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ACHMEA, ο ολλανδικός ασφαλιστικός όμιλος στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, έχει συνεταιριστική παράδοση 210 ετών, συμπεριλαμβάνεται στους 10 μεγαλύτερους συνεταιριστικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως και κατέχει ηγετική θέση στις αγροτικές ασφαλίσεις στις Κάτω Χώρες. Το 1811, στην Ολλανδία 39 αγρότες έβαλαν χρήματα σε ένα γυάλινο βάζο, ώστε να αποζημιωθεί κάποιος  από αυτούς σε περίπτωση που είχε ένα «Hooibroei», δηλαδή μια πυρκαγιά σανού. Αυτοί οι αγρότες εργάστηκαν για να υποστηρίξουν και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετώπιζαν, καθένας, και από τα αγροκτήματα του άλλου – όχι μόνο από τα δικά τους. Η δέσμευση και η πίστη τους στην ασφάλιση παραμένει ζωντανή στην ACHMEA και σήμερα, με τον οργανισμό να μεριμνά όχι μόνο για την ασφάλιση αλλά και για την αντιμετώπιση των κινδύνων με ενέργειες πρόληψης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement