Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Λαζάνια γεμιστά σαν κανελόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. λαζάνια

200γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα, ανάμικτα (κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)

Για το μίγμα του κιμά κοτόπουλου

350γρ. κιμά κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

2/3 του φλιτζανιού κέτσαπ

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε σε πολύ δυνατή φωτιά, καβουρδίζετε τον κιμά για 8 λεπτά, να στεγνώσει και να σκουρύνει. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτετε το καρότο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τον πελτέ, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να στεγνώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το δυόσμο, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει καλά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε ένα-ένα τα λαζάνια και τα βράζετε για 4 λεπτά. Τα βγάζετε ένα-ένα με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε επάνω σε απλωμένες βαμβακερές πετσέτες, σε μονή στρώση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί. Απλώνετε ένα λαζάνι σε ξύλο κοπής και στρώνετε επάνω του μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κιμά. Αφήνετε κατά μέρος 6 κουταλιές της σούπας από το μίγμα των τριμμένων τυριών και πασπαλίζετε τον κιμά με ένα κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο. Τυλίγετε το λαζάνι σε ρολό (το κάνετε κανελόνι) και το βάζετε στο ταψί. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα λαζάνια και τα βάζετε όλα στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα, την κέτσαπ, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε και πασπαλίζετε με το μίγμα των τριμμένων τυριών. Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει ελαφρώς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement