Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαστοράκου: «Θεσμικό ατόπημα ο αποκλεισμός των γιατρών»

Έντονη η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου για την μη πρόσκληση στην προχθεσινή σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την έντονη αντίδραση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου προκάλεσε η μη πρόσκληση για συμμετοχή στην προχθεσινή σύσκεψη φορέων στον ΟΛΠΑ για το νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή μας.

Η κυρία Μαστοράκου ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «ήταν μεγάλο ατόπημα εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά να αποκλείσει από την ενημέρωση τον θεσμικό φορέα που εκπροσωπεί 2.000 γιατρούς της περιοχής μας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αλγιεινή εντύπωση αυτός ο αποκλεισμός και στο σώμα των γιατρών αλλά και γενικότερα στην κοινωνία σε μια στιγμή μάλιστα που ο Σύλλογος έκανε μια εθελοντική προσφορά με επιστολή που απεστάλλη στην 6η ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, ενημερώσαμε την 6η ΥΠΕ ότι 34 γιατροί εκ των οποίων οι18 είναι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί και αναισθησιολόγοι και 16 είναι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να συμβάλλουν στην λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών. Εύλογο είναι το ερώτημα, πώς θα λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο χωρίς τη συνδρομή των γιατρών και χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση επί του σχεδιασμού. Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι φορέας και διαχείρισης της πανδημίας αλλά και ενημέρωσης των γιατρών και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι έγινε αυτό το σοβαρό θεσμικό ατόπημα».

 

 

Αντίδραση και από τον «Ιπποκράτη»

«Εμφανής απαξίωση στον «Αγ. Ανδρέα»

Για εμφανής απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

«Συνεχίζεται δυστυχώς η απαξίωση του Νοσοκομείου μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κατ΄ επέκταση από την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται με τον καλύτερο δυστυχώς τρόπο, μέσα από τις επικοινωνιακές φιέστες, τις επισκέψεις των διαφόρων προσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή μας οι οποίοι απαξιούν να επισκεφθούν και να αναφέρουν κάτι για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, το οποίο επί ίσοις όροις σηκώνει το φορτίο της πανδημίας και όχι μόνον» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Τονίζουν πως εκτός από την διαχείριση της πανδημίας υπάρχουν ανοικτά ζητήματα όπως η νέα πτέρυγα, ο οργανισμός, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που δεν υφίσταται για δύο και πλέον χρόνια και πολλά άλλα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement