Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξοβελίστηκε από την «κεφαλή»-Ασέβεια χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Φούρας την μετατόπιση του λαβάρου της Αγίας Λαύρας στην παρέλαση της Αθήνας

Published

on

Στην συζήτηση που λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα και αφορά στη μετατόπιση φέτος -για πρώτη φορά- του λαβάρου της Αγίας Λαύρας από την κεφαλή της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, παρενέβη χθες πρώην υπουργός ο Ανδρέας Φούρας ο οποίος είναι και άμισθος συνεργάτης της Δημοτικής Αρχής των Καλαβρύτων στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας.

«Προφανώς και δεν πιστεύω πως ο τυπικά υπεύθυνος για την παρέλαση αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος είναι αυτός που σκηνοθέτησε την παρέλαση ούτε φυσικά ότι είναι ο λογογράφος των συνοδευτικών κειμένων που ανέγνωσε ο (σ.σ. Μεσολογγίτης) παρουσιαστής Ν. Αλιάγας. Μας οφείλει όμως μιαν απάντηση και ελπίζω πως η Βουλή των Ελλήνων έχει βουλευτές να τον υποχρεώσουν σε απάντηση» αναφέρει σε δήλωσή του την οποία ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.
«Είναι ιστορικό δεδομένο πως αντίγραφο του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας ήταν πάντα στην κεφαλή των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου. Ποιός τελικά ασεβής, προς την ιστορία και την παράδοση, αποφάσισε να στριμώξει ένα κακέκτυπο λαβάρου (που το βρήκαν αυτό που εμφάνισαν) στην δεύτερη σειρά; Ποιός επίσης, θα λογοδοτήσει, για την θρησκευτική ασέβεια που ξεπερνάει κατά πολύ τον ‘αντιλαυρισμό’ του κειμενογράφου» αναφέρει. Επισημαίνοντας επίσης ότι ο παρουσιαστής «ξέχασε, την ημέρα του Ευαγγελισμού ,τα σύμβολα της πίστης μας που κοσμούσαν πολλές σημαίες και ιδίως το λάβαρο της Αγίας Λαύρας;»
Ο κ. Φούρας αφού εγκαλεί τους βουλευτές για την «χλιαρή» υποδοχή της αλλαγής του τυπικού της παρέλασης ενώ φέτος τιμούμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα με αφετηρία τα Καλάβρυτα, αναφέρει ότι θεωρεί υπεύθυνο για την ασέβεια τον υπεύθυνο της παρέλασης αντιστράτηγο κ. Κωστίδη και καταλήγει: «Αν έχουν την ψευδαίσθηση πως με σκηνοθετικά τερτίπια σήμερα γράφεται η ιστορία είναι βαθειά νυχτωμένοι. Αναμένοντας απαντήσεις τους λέμε πως: Η Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα είναι η κορυφή της ιστορικής συνείδησης του Έθνους μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement