Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνηση για τον Αλέξανδρο –Δαμιανό Γιαννακό-Τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη

Published

on

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός γιατρός, ακτινολόγος Αλέξανδρος – Δαμιανός Γιαννακός.

Ο εκλιπών υπηρέτησε την επιστήμη του ως ιατρός ελεύθερης άσκησης, διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στην Αγίου Νικολάου, το οποίο διαδέχθηκε η κόρη του Λουκία, συνεχίζοντας στα χνάρια του.

Ο Αλέξανδρος – Δαμιανός Γιαννακός έκανε έναρξη επαγγέλματος ως γιατρός ελεύθερης άσκησης το 1975 και συνταξιοδοτήθηκε το 2010, οπότε και ο Ιατρικός Σύλλογος τον τίμησε για την προσφορά του στην Ιατρική.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ‘Άννα Μαστοράκου σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την οδύνη της για τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου του συναδέλφου τους.
«Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος της επιστήμης, της δράσης και της κοινωνικής προσφοράς. Ως ιατρός τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε την επιστήμη του με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και προσήλωση στους ασθενείς του έως τη συνταξιοδότησή του. Άσκησε επί σειρά ετών το ελεύθερο επάγγελμα στο κέντρο της πόλης μας και παρείχε επίσης τις υπηρεσίες του στην δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από τις δομές του πρώην ΙΚΑ.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στην κόρη του, συνάδελφο ακτινολόγο, Λουκία Γιαννακού και στους λοιπούς οικείους του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί τέλος ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στεφάνι στη σορό του και να εκδώσει ψήφισμα.

Από αριστερά ο Ανδρέας Μαζαράκης με τον εκλιπόντα σε παλαιότερη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Ροή ειδήσεων

Advertisement