Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγωνία για τις ΜΕΘ Covid καθώς βαραίνουν τα περιστατικά-223 έφθασαν οι νοσηλείες στην Πάτρα

Published

on

Κορυφώνεται η αγωνία για τις ανάγκες νοσηλείας των επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid -19 στα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς ο αριθμός παραμένει υψηλός.

Χθες σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ νοσηλεύονταν 223 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 35 σε κλίνες ΜΕΘ Covid -19.
Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 109 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, ένα παιδάκι θετικό στην Παιδιατρική και 26 στη ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» 78 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Εκείνο, που ανησυχεί γιατρούς και υγειονομικούς παράγοντες είναι το γεγονός ότι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας βαραίνουν γεγονός που θα χρειαστούν κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ και ήδη οι δυνατότητες είναι περιορισμένες καθώς το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές ήταν καλυμμένα επτά κρεβάτια στη ΜΕΘ του «Αγ. Ανδρέα» και μέσα λίγες ώρες έφθασαν τα 9. Η 6η ΥΠΕ έχει εξασφαλίσει νέες κλίνες και στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής αλλά η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να παραμένουν για νοσηλεία στην περιοχή μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement