Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Δημοπρατείται εντός των ημερών η επισκευή και ενίσχυση του «Εργοστασίου Τέχνης- Θάνος Μικρούτσικος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δημοπρατηθεί η επισκευή- ενίσχυση του «Εργοστασίου Τέχνης – Θάνος Μικρούτσικος».

Η διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου, εκπόνησε την μελέτη προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, που αφορά την επισκευή και ενίσχυση του “Εργοστασίου Τέχνης – Θάνος Μικρούτσικος”, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Πρόκειται για ένα προκατασκευασμένο θέατρο, χωρητικότητας περίπου 800 ατόμων που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι, ενώ σκοπός των εργασιών είναι η άμεση χρήση του ως μια κεντρική και σύγχρονη θεατρική σκηνή, για πολλαπλές εκδηλώσεις, όπως θέατρο, χορό, μουσική, κ.λπ.
Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «μέσω των εργασιών θα γίνει στατική ενίσχυση, ώστε να αρθούν αστοχίες που έχουν παρατηρηθεί μετά τον σεισμό του Ιουνίου του 2008, η αναβάθμιση της ακουστικής του θεάτρου, η θερμομονωτική επάρκεια, η νέα διάταξη πυρασφάλειας όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς, και νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και διατάξεις».
Το «Εργοστάσιο Τέχνης – Θάνος Μικρούτσικος», λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006, για τις ανάγκες του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Είναι χωρητικότητας περίπου 800 ατόμων και έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 2.000 τ.μ., ενώ διαθέτει μεγάλη σκηνή και ευρύχωρα καμαρίνια, ενώ το κόστος κατασκευής του έφθασε περίπου το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Δύο χρόνια μετά την κατασκευή του, δηλαδή το 2008, «χτυπήθηκε» από τον ισχυρό σεισμό της 8ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να καταγραφούν μεγάλες ζημιές, ενώ έχει υποστεί και βανδαλισμούς, αφού παρέμενε εγκαταλελειμμένο για περισσότερα από 10 χρόνια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement