Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Διαδικτυακή συνεδρίαση με Γεωργιάδη

Published

on

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας διαδικτυακά και φιλοξένησε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπως είχε γράψει η «Γ»¨

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εποχή της πανδημίας και ο υπουργός, άκουσε με προσοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις απόψεις και προτάσεις από όλο το φάσμα των κλάδων που εκπροσωπεί το Επιμελητήριο, ενώ δεσμεύτηκε να απαντηθούν και ερωτήματα που είχαν αποσταλεί γραπτώς στη γραμματεία του.
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
Eξάλλου από το Επιμελητήριο Αχαίας, εστάλη στον Α. Γεωργιάδη και στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, η κάτωθι επιστολή:
«Με την παρούσα αναφερόμαστε στην προκήρυξη των καθεστώτων ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» και «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
Σύμφωνα με αυτές οι επενδυτές, μπορούν να υποβάλουν προς ενίσχυση τις αιτήσεις τους, μέχρι 31 Σεπτεμβρίου 2021.
Όμως από την ημέρα προκήρυξης των δράσεων, βρισκόμαστε σε ένα συνεχές και παρατεταμένο lock down, που έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλές δράσεις προετοιμασίας να εμφανίζουν μεγάλη καθυστέρηση.
Η συγκέντρωση παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία με συνέπεια αρκετές επιχειρήσεις μέλη μας που θα επιθυμούσαν να υποβάλουν αίτηση, να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.
Ως εκ τούτου και θεωρώντας πως αντίστοιχα προβλήματα θα υπάρχουν και σε άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν σε άλλα Επιμελητήρια, παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας κατά δύο μήνες»

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement