Connect with us

Ελλάδα

Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Παρά τα πολλά κρούσματα βρισκόμαστε σε μία ισορροπία

Published

on

Σε 1-2 εβδομάδες περιμένουμε επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού στη χώρα μας, παρόλο που βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών και μέλος της Επιτροπης Εμπειρογνωμόνων. Όπως εξήγησε, «βρισκόμαστε σε σημείο που μπορούμε να τολμήσουμε μικρά βήματα», σχολιάζοντας το άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα

. Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ισορροπία, παρότι είναι υψηλά, σημείωσε.

Παρόλο που απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφων του ότι είναι μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα αυτή τη στιγμή, τόνισε πως η επιτροπή μελετά τα στοιχεία, όμως δεν παίρνει η ίδια της αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας είναι και η εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας αλλά και οι καιρικές συνθήκες που θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες. Σημείωσε επίσης, πως σε πέντε περιφέρειες της χώρας φαίνεται μείωση των κρουσμάτων, ωστόσο σε επτά παρατηρείται αύξηση, ενώ, τα στοιχεία δείχνουν ότι και η θνητότητα έχει μειωθεί σε αυτό το κύμα συγκριτικά με το προηγούμενο. Διότι, οι ασθενείς που καταλήγουν είναι περίπου σε μέσο όρο 65-70 ενώ στο προηγούμενο ξεπερνούσαν ημερησίως τους 100. Και αυτό, επειδή οι ασθενείς είναι νεότεροι.

Επιπλέον εξήγησε, πως η κόπωση του κόσμου είναι μεγάλη και έντονη. Έτσι, ένα μικρό άνοιγμα θα κάνει τη διαφορά. Ξεκαθάρισε ότι η σχέση της επιτροπής με την κυβέρνηση είναι καλή και όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση έχει τηρήσει το savoir vivre» ενώ διέψευσε ότι υπήρξε πίεση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement