Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

 

Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, που δυσκολεύονται κατά τη διάρκεια της κρίσης να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά, είναι αυτές στις οποίες παρατηρείται παραμέληση τη στοματικής υγιεινής, αδυναμία πρόληψης με τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αναβολές για οδοντιατρικές θεραπείες -λόγω του υψηλού κόστους που αυτές έχουν- και αναζήτηση υπηρεσιών οδοντιατρικής περίθαλψης μόνο τη στιγμή του επείγοντος περιστατικού. Η κακή στοματική-οδοντική κατάσταση συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, ακόμη και με ορισμένα είδη καρκίνου. Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποιούνται βασικές οδοντιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, όπως: εμφράξεις και αντικαταστάσεις παλαιών εμφράξεων (σφραγίσματα), αποτρυγώσεις (καθαρισμοί), διανοίξεις δοντιών για ενδο-οδοντική θεραπεία (απονευρώσεις), αντιμετώπιση οδονταλγιών και αποστημάτων και εξαγωγές δοντιών, ενώ παρέχονται επίσης υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής.

 

«Το Κοινωνικό μας Οδοντιατρείο έρχεται να ολοκληρώσει το πλέγμα των υπηρεσιών υγείας που παρέχει πλέον, για πρώτη φορά, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στους ωφελούμενούς του. Πρόκειται για μια δομή που χάρη στους χορηγούς μας είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλο τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, άρτια στελεχωμένη και έρχεται να προσφέρει ύψιστης σημασίας υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων,  με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Οδοντιατρείου. Το συγκεκριμένο ιατρείο συμπληρώνει ιδανικά τα άλλα δύο κοινωνικά ιατρεία που έχουν αναπτυχθεί στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. και συγκεκριμένα το Παθολογικό- Χειρουργικό Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας.

 

Αυτή η χορηγία της ΙNTERAMERICAN αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των δομών υγείας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με αναλώσιμα είδη που προσέφερε η εταιρεία κατά τη δύσκολη περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας πέρυσι, υπογραμμίζοντας την πολυετή παρουσία της δίπλα στο Κέντρο με τρόφιμα μακράς διαρκείας και εορταστικά γεύματα για τα ωφελούμενα άτομα. «Το έργο αυτού του κοινωνικού φορέα, στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας, είναι ουσιαστικό και πολυδιάστατο, με αποτέλεσμα κάθε συνεργασία και παρεχόμενη υποστήριξη να πιάνει τόπο – ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας των πολιτών, που είναι σταθερά ζήτημα προτεραιότητας», τονίζει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της εταιρείας.  Μαζί με την INTERAMERICAN, την υλοποίηση του Κοινωνικού Οδοντιατρείου υποστήριξαν η εταιρείες «Οδοντιατρικά Αποστολίδης» και η Allergan, που δώρισε τον πολύτιμο για τη διάγνωση και τη θεραπεία οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ η  Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Φ.Ι.Ε.) και το μέλος της, κυρία Αγγελική Μανέτου συνέβαλαν με τη μελέτη ακτινοπροστασίας του ακτινολογικού εξοπλισμού. 

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3). 

 

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 

 

  

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement