Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Zήτησε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων υποδομής η Superleague

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H Superleague είναι από τις λίγες διοργανώσεις που έμειναν ανεπηρέαστες από το δεύτερο και το τρίτο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά οι υποδομές της έχουν παραλύσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Για αυτό, ο Συνεταιρισμός κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων και ζητεί την επανέναρξη των μικρότερων ηλικιακά πρωταθλημάτων, με ένα πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το αίτημα είχε τεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η Επιτροπή δεν το εξέτασε λόγω των περιστάσεων. Υπάρχει αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό ότι αυτή την Παρασκευή θα το συζητήσει και θα δώσει την έγκριση της ώστε να συνεχιστούν οι διοργανώσεις Κ19, Κ17 και Κ15.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σε ενημέρωση στους δημοσιογράφους την Πέμπτη:

«Είμαστε από το Μάρτιο όπου τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ.

Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. όταν πάρουμε πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» πρόσθεσε


Ροή ειδήσεων

Advertisement