Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες με τοματάκια, σπανάκι και σκόρδο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

18 γαρίδες μεγάλες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Για τα τοματάκια

18 τοματάκια cherry

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Για το σπανάκι

½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο καλά

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ κασέρι λεπτοτριμμένο

200γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το σπανάκι ωμό και κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαραθεί. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Μετά από 15 λεπτά, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και το βράζετε να «στεγνώσει». Ρίχνετε μέσα τη φέτα, το κασέρι και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τον άνηθο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει βουτάτε τα τοματάκια για 3 λεπτά, να χαλαρώσει η φλούδα τους. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά, ρίχνετε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντάς τα συνέχεια, προσέχοντας μην σπάσουν. Πασπαλίζετε με ζάχαρη, αλατίζετε, πιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4 λεπτά. Τα διατηρείτε και αυτά χλιαρά. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους. Τις χαράζετε στην πλάτη, αφαιρείτε το έντερό τους και σε τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και βούτυρο. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε να μαυρίσει. Μετά το πετάτε, αφού το βούτυρο και το λάδι έχουν πάρει το άρωμά του. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Σερβίρετε σε πιατέλα τοποθετώντας κάτω το σπανάκι, περιμετρικά τα τοματάκια και στη μέση τις γαρίδες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement