Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνελήφθη άνδρας για κλοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στη Γαστούνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο άνδρας, προχθές το πρωί,  ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αφαίρεσαν από δίκτυο δημοτικού φωτισμού στην Γαστούνη, (50) μέτρα καλώδια ηλεκτροδότησης και επτά καπάκια από μεταλλικά φρεάτια, συνολικής αξίας (1.100) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι εντόπισαν τον άνδρα να κινείται με μοτοσικλέτα και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε πέντε κιλά χαλκού, προερχόμενος από καύση καλωδίων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, προέκυψε ότι οι δυο άνδρες πριν από δέκα ημέρες είχαν αφαιρέσει από υδατόπυργο στη Γαστούνη ηλεκτρολογικό υλικό, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές στους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

Επισημαίνεται ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άνδρας είχε αλλοιωμένα στοιχεία του πλαισίου, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι  στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement