Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλπάζει» η διασπορά-Τριψήφια παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού (108) και οι νοσηλείες (218) στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε τριψήφιο σταθερά αριθμό εξακολουθούν να ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα, με την Πάτρα να βρίσκεται στο… μάτι της πανδημίας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες πως στο νομό μας η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει αφού εντοπίστηκαν 108 νέα κρούσματα,
Το 95% των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται από τον ΕΟΔΥ προέρχονται από την αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως και η πλειονότητα των νοσηλειών στα νοσοκομεία, οι οποίες χθες έφθασαν τις 218.
Από τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία οι 35 βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δίνουν μάχη για να νικήσουν τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται στις Κλινικές Κορωνοϊού 106 ασθενείς, 27 στην ΜΕΘ Covid και ένα περιστατικό στην Παιδιατρική Κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προχθεσινή εφημερία ήταν πολύ πιεστική στο ΠΓΝΠ με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δέχονται μεγάλη πίεση για να διαχειριστούν τον όγκο των περιστατικών που προσέρχονταν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Το ίδιο συνέβη και χθες στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όπου νοσηλεύονταν μέχρι χθες το απόγευμα 76 ασθενείς στις Κλινικές Covid και 8 ασθενείς στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ»
«Το ισοζύγιο μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων είναι σταθερό. Τα νούμερα παραμένουν σταθερά ψηλά. Το σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι υπό μεγάλη πίεση, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει αβοήθητος», δήλωσε ερωτηθείς από την «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement