Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα εμβολιαστικά κέντρα-Στο σχέδιο «Ελευθερία» εντάχθηκαν τα Κέντρα Υγείας Κάτω Αχαΐας, Ερυμάνθειας και Κλειτορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες εμβολιαστικές γραμμές στην Αχαΐα εντάσσονται στο εθνικό σχέδιο «Ελευθερία» με σκοπό την αύξηση του πολιτών που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού καθημερινά, αλλά και την διευκόλυνσή τους ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Εξ άλλου από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 65- 69 ετών, ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των ομάδων 70-74 ετών και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στους πολίτες 65-69 ετών τα ραντεβού ορίζονται μετά την 10η Μαΐου, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στη συγκεκριμένη ομάδα, θεωρώντας ότι καθυστερεί η διαδικασία.

ΣΤΟ Κ.Υ. ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ

Από την 1η Απριλίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας.
Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό εξυπηρετούν δεκάδες πολίτες καθημερινά, χορηγώντας το εμβόλιο της Astra Zeneca.
Την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών διενεργήθηκαν 17, όσα δηλαδή και τα προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ χθες είχαν προγραμματιστεί 23 εμβολιασμοί. Στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας έχουν διατεθεί ήδη 400 δόσεις του εμβολίου, ενώ σταδιακά θα παραλαμβάνονται κι άλλες.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κ.Υ. Ερυμάνθειας, Παναγιώτη Κόλλια οι εμβολιασμοί έχουν αυξανόμενη ροή, βάσει των προγραμματισμένων ραντεβού, ενώ το 85% των πολιτών που προσέρχονται είναι κάτοικοι του Δήμου Ερυμάνθου.
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής εξέφρασε την ικανοποίησή του που και τα δύο Κέντρα Υγείας του Δήμου Ερυμάνθου συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια κατά του κορωνοϊού, εξυπηρετώντας και τους δημότες που δεν είχαν την δυνατότητα να μετακινούνται εκτός Δήμου για να εμβολιαστούν. «Το εμβόλιο είναι το εισιτήριο μας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η λειτουργία και των δύο πρωτοβάθμιων δομών υγείας του Δήμου μας ως εμβολιαστικά κέντρα αποτελεί αφενός αναγνώριση του σπουδαίου ρόλου που επιτελούν κι αφετέρου συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας που δεν είχαν την δυνατότητα μετακίνησης για να εμβολιαστούν», ανέφερε ο κ. Μπαρής, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή του Κ.Υ. Ερυμάνθειας, Παναγιώτη Κόλλια ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

ΣΤΟ Κ.Υ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ
Δυναμική έναρξη κάνουν οι εμβολιασμοί από σήμερα στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, στο οποίο θα λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές (πρωί και απόγευμα).

«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα εδώ και καιρό για να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς. Τα εμβόλια έχουν παραληφθεί για να καλυφτούν οι πρώτες μέρες και αναμένεται σταδιακά να μας αποστέλλονται κι άλλες δόσεις. Όλο το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε και σε αυτό τον νέο μας ρόλο με επάρκεια και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Γιακουμής.
Να σημειωθεί πως από χθες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Astra Zeneca και στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement