Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιπρόσθετα μέτρα ζήτησε ο Δήμαρχος από τον Πέτσα

Published

on

«Στόχος μας είναι να εντείνουμε τους τρόπους της επιδημιολογικής επιτήρησης, αλλά και να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα για να περιοριστεί ο συνωστισμός, ο οποίος αποτελεί και την κύρια αιτία της διασποράς», ανέφερε ο κ. Πέτσας αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές που σημειώνεται συνωστισμός, αλλά και να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα αναζητώντας άλλους τρόπους για να θέτουν τις διεκδικήσεις τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανέφερε πως «αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πως η Πάτρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όμως δεν αρκεί να το λέμε, πρέπει να κάνουμε και κάτι για να ανατραπεί αυτή η εικόνα». Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Πέτσα και επιστολή σχετικά με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά της πανδημίας που όπως είπε, οφείλει να λάβει έστω και τώρα η κυβέρνηση, αλλά και με προτάσεις, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την στήριξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
«Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα στήριξης, άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως η διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, η μείωση φορολογίας και η επαναφορά αφορολόγητου ορίου. Να μη γίνεται διακοπή ρεύματος στα καταστήματα από τους παρόχους ενέργειας. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη», τόνισε ο Δήμαρχος.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑ Η «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»
Άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το λιανεμπόριο ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος, αναφέροντας πως «επειδή ο νομός και η πόλη έχει τεθεί υπό διωγμόν, η παράταξή μας Ώρα Πατρών σας καλεί να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ει δυνατόν τη Δευτέρα 5/4/21 με τη συμμετοχή των φορέων της υγείας και των φορέων των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement