Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Επιστροφή στη δράση- Μιλούν στην “Γ” οι Χ. Τσίκας και Σ. Πεφάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά από πέντε μήνες απραξίας

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Επιτέλους επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που μετά από πέντε μήνες θα οδηγηθούν στη σέντρα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο Διαγόρας θα το κάνει πιο γρήγορα, αφού πιθανότατα μεθαύριο θα αντιμετωπίσει για την 2η αγωνιστική εντός έδρας το εξ αναβολής ματς με τον Αίαντα Γαστούνης, ενώ υπάρχει ένα ακόμα, αυτό της 3ης αγωνιστικής, με τον Εθνικό Σκουλικάδου.

Επιστροφή στα γήπεδα λοιπόν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μετά από πέντε μήνες διακοπής η χρονική προετοιμασία των ομάδων της Αχαΐας, ώστε να επιστρέψουν στους αγώνες, ήταν πολύ μικρή. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές προσπάθησαν μια πολύ σύντομη προετοιμασία, αλλά χωρίς να υπάρχουν  επιπτώσεις τραυματισμών στους ποδοσφαιριστές.

Εξάλλου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης κι εκτός από την ανάδειξη αναπληρωτή προέδρου, α’ αντιπροέδρου και ταμία, θα συζητηθεί και η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι. Δηλαδή οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Με την ολοκλήρωσή του, οι πρώτοι κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν 2 ομίλους των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Για τον υποβιβασμό, τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική! Οι διοικούντες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και η επίσημη τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι αυτή που θα δώσει απαντήσεις για όλα. Θυμίζουμε πως συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν συμμετοχή 129 ομάδες.

Η «Γ» επικοινώνησε με τους δύο προπονητές της Γ’ Εθνικής, τον Σάκη Πεφάνη της Θύελλας Πατρών και τον Χρήστο Τσίκα του Διαγόρα Βραχνεΐκων και τους ζήτησε να απαντήσουν σε τέσσερις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, την προετοιμασία της ομάδας τους αλλά και πόσο δύσκολη είναι η υπόθεση της παραμονής.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1)      Επαναρχίζει το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική. Ποια η άποψή σας για τη μεγάλη καθυστέρηση;

2)      Η προετοιμασία της ομάδας που γίνεται αυτή τη στιγμή πιστεύετε ότι είναι αρκετή ώστε να είστε έτοιμοι για την επανέναρξη;

3)      Πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής;

4)      Έχετε το φόβο ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρχουν προβλήματα, όπως τη φετινή; Τι θεωρείτε σωστό να κάνει η πολιτεία έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα διακοπών όπως την τρέχουσα περίοδο;

 

 ΣΑΚΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ (προπονητής Θύελλας Πατρών)

«Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε δύσκολο να παραμείνουμε»

Ο προπονητής της Θύελλας Πατρών Σάκης Πεφάνης δήλωσε στη «Γ» ότι η υπόθεση της παραμονής δεν είναι εύκολη για τους «κυανόλευκους» αλλά ούτε και δύσκολη.

1) «Η μεγάλη καθυστέρηση μπορεί να μας στενοχώρησε όλους όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι ήταν επιβεβλημένη λόγω του ότι δεν μπορούσαν οι ομάδες να αντεπεξέλθουν τόσο στις υγειονομικές όσο και στις οικονομικές υποχρεώσεις. Προέχει πάνω απ’ όλα η υγεία».

2) «Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η μεγάλη αποχή, περίπου πέντε μήνες. Δεν είναι όπως στην πρώτη καραντίνα που υπήρχε η δυνατότητα κάποιοι να παίζουν 7-7 λόγω καλοκαιριού. Τώρα δεν μπορείς να σχεδιάσεις τίποτα και δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες σου. Δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιάσουν την επόμενη μέρα».

3) «Ο στόχος της παραμονής δεν είναι εύκολος, αλλά ούτε και δύσκολος. Έχουμε ένα βαθμό μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε παίξει τρία ντέρμπι και έχουμε κάνει και το ρεπό μας. Το μειονέκτημα είναι ότι έχουμε τέσσερα παιχνίδια εντός και πέντε εκτός. Βέβαια δεν υπάρχει πλέον ο κόσμος, αλλά δεν παύει να είναι το εκτός. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια με στόχο τη νίκη σε όλα».

4) «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί υπάρχουν πλέον οι εμπειρίες για την αντιμετώπισή τους. Οπότε η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τα ξεπεράσει πριν καν δημιουργηθούν. Θα είναι άδικο για όλους μας οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΚΑΣ (προπονητής Διαγόρα Βραχνεΐκων)

 «Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά τουρνουά 8 αγώνων»

Ο τεχνικός του Διαγόρα Βραχνεΐκων μίλησε στη «Γ» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

1) «Πρώτα απ’ όλα, η άποψή μου είναι να ανοίξει όλο το φάσμα του αθλητισμού. Θεωρώ  φαιδρό να κλείνουμε με 500 κρούσματα και να αποφασίζουμε να ανοίξουμε με 4.5000 κρούσματα. Είναι εκτός πραγματικότητας όλο αυτό. Όσον αφορά στη μεγάλη καθυστέρηση, έπρεπε να είχαμε επιστρέψει πολύ νωρίτερα, τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες».

 

2) “Δεν μπορούμε να μιλάμε για προετοιμασία τριών εβδομάδων, όταν η αποχή είναι πέντε μήνες τώρα. Εμείς κάνουμε μια προπόνηση επανένταξης με διπλό σκοπό, να προφυλάξουμε τους αθλητές από τυχόν επιπτώσεις τραυματισμών και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε όσο μπορούμε τους ρυθμούς που απαιτεί ο αγώνας. Όσο για το παιχνίδι της Τετάρτης, σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι, όπως και ο αντίπαλός μας. Εδώ δεν θα είμαστε έτοιμοι ούτε στις 11 του μήνα, πόσω μάλλον μεθαύριο. Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί μετά από τόσο μεγάλη αποχή”.

 

3) «Πριν από τη διακοπή η απάντησή μου θα ήταν διαφορετική. Στην παρούσα φάση έχει χαθεί ο ρυθμός, έχει αλλοιωθεί και πολλά παιχνίδια θα κριθούν συγκυριακά και ταυτόχρονα οι αγώνες θα είναι πολύ λίγοι για να καλύψεις τυχόν απώλειες. Εξάλλου, δεν μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά για ένα τουρνουά 8 αγώνων. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτάθλημα».

 

4) «Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου δεν θα έχουμε τέτοια επιδημιολογική εικόνα, αν όχι, τότε κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό. Ίσως όμως να έχουμε διδαχτεί από τα λάθη μας. Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις νωρίς και κυρίως να τις τηρήσει οργανώνοντας καλύτερα το πρωτάθλημα (για παράδειγμα πέρυσι κάναμε δύο μήνες προετοιμασία). Πιστεύω ότι πρέπει τη νέα αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, δηλαδή στις αρχές Σεπτέμβρη».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement