Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας έχει μπροστά του πέντε κρίσιμα παιχνίδια για την basketleague και θα τα δώσει όλα για πλέι-οφ

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με δεδομένο πως ο μεγάλος τελικός κυπέλλου θα γίνει στις 9 Μαΐου- αν φυσικά αφήσει ο covid-19- ο Απρίλιος είναι αποκλειστικά μήνας πρωταθλήματος για την ομάδα του Προμηθέα η οποία έκανε χθες βράδυ την αρχή με την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι  και τη νέα νίκη που την καθιστά φαβορί για την 3η θέση στη κανονική περίοδο.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά εκτός από το κύπελλο θέλει να βρεθεί και στα πλέι-οφ της basketleague και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερο απολογισμό στα 5 ματς που απομένουν.
Βέβαια είναι υπέρ της ομάδας η πρόσφατη ήττα της ΑΕΚ από το Λαύριο καθώς πλέον οι «Προμηθείς» έχουν την ευκαιρία να κάνουν και μια ήττα και να βρεθούν στην πρώτη τετράδα.
Πάμε να δούμε όμως ποιες είναι οι εκκρεμότητες του Προμηθέα που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα καθώς μετά από αυτό θα ξεκινήσουν τα πλέι-οφ.
Η πρώτη μάχη είναι μεθαύριο εκτός έδρας με τον Κολοσσό Ρόδου, το πρόσεχες Σάββατο θα παίξει στην Πάτρα με το Μεσολόγγι και ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί πότε θα γίνει το εκτός έδρας με τον Ηρακλή για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περίοδού.
Οι πληροφορίες λένε πως η τελευταία αγωνιστική οδεύει για την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να έχουν γίνει μέχρι τότε όλες οι εκκρεμότητες και τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής να γίνουν ίδια μέρα και ώρα για λόγους αξιοπιστίας.
ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΑΕΚ, ΠΡΟΣ 24-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΠΑΟ
Εκτός όμως από αυτά οι παίκτες του Γιατρά χρωστούν δύο ακόμα εξ αναβολής αναμετρήσεις, αυτές με τον ΠΑΟ και με την ΑΕΚ που η λογική λέει πως με την τελευταία θα παίξει ανάμεσα σε Μεσολόγγι και Ηρακλή, δηλαδή την Τέταρτη 14 Απριλίου.
Μετά είναι η εκκρεμότητα με τους «πράσινους» οι οποίοι με την σειρά του έχουν αρκετές εκκρεμότητες στην ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Με βάση αυτά που έχουν συζητηθεί στους κόλπους του ΕΣΑΚΕ το πιθανότερο είναι πως το Προμηθέας-ΠΑΟ θα γίνει το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου.
Πάντως πρόθεση όλων των αρμόδιων είναι το ματς του Προμηθέα με τον ΠΑΟ να διεξαχθεί μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί όλα τα εξ αναβολής ματς για να μπορέσουν να ξεκινήσουν χωρίς «αστερίσκους» τα πλέι-οφ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement