Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Υπομονή, εάν τηρηθούν τα μέτρα, σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά

Δημοσιεύθηκε

στις

α κάνουν υπομονή ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (5/4) εκτιμώντας ότι μετά τις 15 Απριλίου ή σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πτώση του επιδημικού κύματος.

«Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα, να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση. Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά» είπε ο υπουργός στο ΘΕΜΑ 104.6 ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό και να αυτοπροστατεύονται, από τη μετάδοση του ιού.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ότι «είναι εξαιρετικά, φοβερό εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο». Όμως, επεσήμανε ότι «ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές. Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδικίας προς τη βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθισε και μέτρησε «πόσες μέρες λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης» μέσα στο 2021 και διαπίστωσε ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα» και ζήτησε να απομονωθούν οι φωνές του λαϊκισμού, που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

Τα δεδομένα συζητούνται στην επιτροπή κάθε Τετάρτη, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «ξέραμε ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας».

Για την περιπέτεια της υγείας του

Ο υπουργός δήλωσε πως παραμένει στο σπίτι του και αναρρώνει, μετά από την επέμβαση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε περιέγραψε την περιπέτειά του, λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε «έναν πόνο στο δεξί πόδι», αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία.

«Προ ημερών όμως ήταν απερίγραπτος ο πόνος, ο χειρότερος εχθρός να μην το αισθανθεί. Η μαγνητική έδειξε μία μεγάλη κήλη και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ήταν «μία δύσκολη επέμβαση κράτησε 4,5 ώρες και πήγαν όλα καλά. Πονάω, είμαι στο σπίτι, αλλά το πόδι πέρασε. Αν δεν το ζήσει κανείς δεν το καταλαβαίνει. Έως Τετάρτη δεν θα πάω γραφείο, μετά θα δούμε αναλόγως πώς πάει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε το παράπονό του για τα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι «δυστυχώς στο διαδίκτυο με την ανωνυμία, που υπάρχει φαίνεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, μπλέκει τα προσωπικά, την υγεία με την πολιτική. Τι σχέση έχει αν με συμπαθεί κάποιος ως πολιτικό, ως υπουργό με τα θέματα της υγείας» αναρωτήθηκε με πικρία, προσθέτοντας ότι «είναι απογοήτευση, σε προβληματίζει όταν συμβαίνουν αυτά».


Ροή ειδήσεων

Advertisement