Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απόβαση» στην Αθήνα-Κοινή επιστολή των εμπορικών συλλόγων της Αχαΐας στον Πρωθυπουργό και κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σε περίπτωση που μέχρι αύριο δεν ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Πάτρα από τις 12 Απριλίου προσανατολίζονται οι έμποροι της Αχαΐας, μετά και την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των εμπορικών συλλόγων της Αχαΐας με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Δήμο, Περιφέρεια, Εργατικό Κέντρο, ΟΕΒΕΣΝΑ, Οικονομικό Επιμελητήριο) κατά την οποία διατυπώθηκε για ακόμη μία φορά η απογοήτευση του εμπορικού κόσμου για την απόφαση να μην επαναλειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση σε τρεις περιοχές (και στην Αχαΐα) τα καταστήματα.

Όπως επισημάνθηκε οι έμποροι θα περιμένουν μέχρι και αύριο την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και την απόφαση της κυβέρνησης για το αν θα επιτραπεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας ακόμη και στο Μαξίμου.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εξ άλλου, χθες το πρωί οι εμπορικοί σύλλογοι της Αχαΐας και η Ο.Ε.ΕΣ.Π. απέστειλαν κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας την άρση της άδικης απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων στο Νομό.

Στην επιστολή που συνυπογράφουν οι, η Ο.Ε.ΕΣ.Π. (Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς), ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών (Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος), ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας (Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος), ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας (Πρόεδρος κ. Σακελλαρόπουλος Γεώργιος), ο Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης (Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ρέλλος) και το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζάνες» (Πρόεδρος κ. Ηλίας Ερμείδης), αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «απογοήτευση, Θυμό, Οργή και Αδικία νιώθει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μετά και την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Δυστυχώς δεν ανοίγουμε τα καταστήματά μας! Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εμπαίζει και το απέδειξε και με τις σημερινές ανακοινώσεις. Τι θα πρωτοπληρώσουν με 1.000 ευρώ που ανακοίνωσαν ως «αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού» οι επιχειρήσεις;

Προσπαθήσαμε από την Τετάρτη να βρούμε χρήματα προκειμένου να προμηθευτούμε νέα εμπορεύματα και να υποδεχτούμε τους πελάτες μας, κατόπιν δικιά σας ανακοίνωσης που ανέφερε οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου πανελλαδικά και μετά από δύο μέρες, αργά το βράδυ και αφού έχουμε καθαρίσει τα μαγαζιά μας, έχουμε κάνει απολυμάνσεις και τα έχουμε γεμίσει με νέο εμπόρευμα, μας ανακοινώνετε ότι δεν ανοίγουμε.

Δεν είμαστε ζητιάνοι να επαιτούμε… Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων. Πρέπει να σώσουμε τα καταστήματά μας. Πρέπει να σώσουμε τους υπαλλήλους μας και τις οικογένειές μας. Απαιτούμε άρση της άδικης απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και λειτουργία του λιανεμπορίου αύριο. Οριζόντια ενίσχυση 5.000 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Την ίδια ώρα, βουλευτές, αλλά και αυτοδιοικητικοί εκφράζουν την στήριξή τους στον εμπορικό κόσμο.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
-Ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε «οι κυβερνητικές παλινωδίες συνεχίζονται δημιουργώντας προφανή αναστάτωση στους εμπόρους και της Αχαΐας. Η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης εντείνει τα προβλήματα.
Η επανέναρξη του λιανεμπορίου όπως και άλλων κλάδων της οικονομίας απαιτεί σχεδιασμό, έξυπνη εφαρμογή μέτρων, πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και πολλαπλασιασμό των rapid test. Σήμερα και όχι μετά την πανδημία.
Προϋποθέτει μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ισότιμης μεταχείρισης αντίστοιχων οικονομικών δραστηριοτήτων και όχι περιστασιακές χρηματοδοτήσεις που αποσκοπούν στη μείωση των αντιδράσεων χωρίς να λύνουν το πρόβλημα.
Απαιτεί ενημέρωση και διάλογο με τους φορείς.
Απαιτεί διαφάνεια. Απαιτεί σοβαρότητα από την κυβέρνηση και σεβασμό στους πολίτες».

ΜΠΟΝΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΤΟΥ ΘΕΟΥ

-Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος στον απόηχο και της συνάντησης με τον κ. Πέτσα τόνισε πως «οι συμπολίτες μας οι έμποροι , οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας. Οι έμποροι της Αχαΐας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Η Αχαΐα δεν πρέπει να είναι η ξεχωριστή νησίδα στον χάρτη της Ελλάδας. Μπορούν να ανοίξουν με όλους τους υγειονομικούς κανόνες , με πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται. Οι τελευταίοι που ευθύνονται για τις εστίες υπερμετάδοσης είναι οι άνθρωποι της λιανικής πώλησης
Ο δυτικός άξονας της χώρας δεν μπορεί να υφίσταται συνέχεια την άνιση μεταχείριση
Το τονίσαμε στον υπουργό και οφείλει να σεβαστεί η κυβέρνηση την ομόθυμη πρόταση όλων των φορέων. Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και το αποδεικνύουμε».

ΖΑΪΜΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΛΥΣΕΙΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Φωκίωνας Ζαΐμης επεσήμανε «η Πάτρα έχει βάλει όχι μόνο πλάτη αλλά και σώμα και ψυχή από την αρχή της πανδημίας. Αυτό που ενοχλεί, περισσότερο από τα άλλα, είναι η αδικία σε σχέση με άλλες περιοχές και κυρίως με την πρωτεύουσα όπου εκεί φαίνεται τα μέτρα, δεν παίρνει να είναι πλέον σκληρά. Ο πρωθυπουργός και ως υποψήφιος του Ν. Αχαΐας αναμένεται να δείξει περισσότερο βάρος στην ανακούφιση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα. Υπάρχουν πάντα λύσεις ιδίως αν η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης».

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Ο πρώην Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας υποστήριξε πως «ανακοινώνουμε πομπωδώς το άνοιγμα των καταστημάτων και ταυτόχρονα διαχωρίζουμε και κρατούμε κλειστά τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.
Αντιδρούν οι πολίτες και οι φορείς και η κυβέρνηση θεωρεί ότι κλείνει την προσβολή και την αδικία στους τρείς νομούς με ένα ανεπαρκές επίδομα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η περιφέρεια περιορίζεται στη κοινή επιστολή για το επίδομα των 5.000 ευρώ αποζημίωσης για τις επιχειρήσεις αλλά παραμένει σιωπηλής μετά την ανακοίνωση του ποσού επιδότησης.
Η κοροϊδία στον κόσμο της αγοράς συνεχίζεται. Δυστυχώς, κύριοι, της κυβέρνησης και της περιφέρειας η κρίση βαθαίνει, η αναξιοπιστία μεγαλώνει και η κοινωνία όλο και απομακρύνεται από την αντιμετώπιση της πανδημίας και την έξοδο από την ύφεση και βαθιά οικονομική κρίση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Λένα Μαντά μιλά στην «Γ» για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σφραγίδα»

Παρουσιάζεται αύριο στις 8 μ.μ. στην Πάτρα, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και τη «Γωνιά του Βιβλίου»- «Το σπάσιμο της σιωπής

θα κάνει τη διαφορά…»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η ιδέα για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η Σφραγίδα», γεννήθηκε ένα βράδυ εν μέσω lockdown και με αφορμή το αφιέρωμα στο Αναμορφωτήριο Θηλέων, στο οποίο είχε διεισδύσει η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου». Η φαντασία της αμέσως την οδήγησε «…στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων, εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό…  Πίσω από τους ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι. Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…», όπως η ίδια αναφέρει.

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέας των μπεστ σέλερ Λένας Μαντά, με τίτλο «Η Σφραγίδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα παρουσιαστεί στις 8 το βράδυ της Κυριακής στο χώρο του Bibliotheca – Due Piani στην Αγ. Νικολάου 47 και Κορίνθου, στην Πάτρα. Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου και η πολυβραβευμένη συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό της Πάτρας για τη ζωή της Φρειδερίκης Ρένεση, κόρης της Λουίζας και του Βασίλη, για το σκοτεινό παρελθόν του στο παλιό αρχοντικό…

Για την νέα της ηρωίδα, για τα επίκαιρα μηνύματα της ιστορίας της σε μια εποχή που η βία παρουσιάζει έξαρση αλλά και για την αγάπη της για τη συγγραφή μιλά σε συνέντευξή της στην «Γ» η βραβευμένη συγγραφέας Λένα Μαντά.

 

«Γ»: Με τη «Σφραγίδα» μας μεταφέρετε σε ένα Αναμορφωτήριο Θηλέων; Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το νέο σας βιβλίο;

-Την εποχή που στο μυαλό μου υπήρχαν αρκετές ιστορίες τις οποίες ήθελα να επεξεργαστώ, εντελώς τυχαία παρακολούθησα μια εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στο Αναμορφωτήριο Θηλέων και το θέμα του με συγκίνησε πολύ, τόσο, που αποφάσισα να το εντάξω στο επόμενο βιβλίο μου.

 

«Γ»: Μιλήστε μας για την ηρωίδα σας, τη Φρειδερίκη Ρένεση.

-Η Φρειδερίκη μεγαλώνει με ένα πατέρα που δεν του αρκούσε η δύναμη που του έδινε η πατριαρχική κοινωνία της εποχής. Ήταν κακοποιητικός προς όλα τα μέλη της οικογενείας του και κυρίως με την σύζυγό του Λουίζα. Η κοπέλα υπομένει αγόγγυστα την παράλογη συμπεριφορά του, δείχνει αδύναμη και υποτονική. Μέχρι που θα καταλήξει στο αναμορφωτήριο και εκεί θα μάθει να επιβιώνει.

 

«Γ»: Την προσεχή Κυριακή θα είστε στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου σας βιβλίου. Ποια είναι η άποψή σας για το κοινό της πόλης;

-Έχω έρθει πολλές φορές στην Πάτρα και έχει αναγνωστικό κοινό ενθουσιώδες και ένθερμο. Μου έλειψε πολύ!

 

«Γ»: Τα βιβλία σας γίνονται best seller. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

-Δεν υπάρχει καμία συνταγή επιτυχίας! Αν υπήρχε θα είχε… διαρρεύσει και τότε όλοι οι εκδότες θα εξέδιδαν βιβλία που είχαν γραφτεί με αυτή την συνταγή! Κι αυτό, θα ήταν θανατηφόρο για την λογοτεχνία!

 

«Γ»: Μέσα από τη «Σφραγίδα» ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στο αναγνωστικό κοινό μέσα από την ιστορία σας στην σημερινή κοινωνία όπου η κοινωνία μας μαστίζεται από την βία, γυναικοκτονίες, παιδοκτονίες, κακοποίηση, μπούλινγκ;

-Τα όποια μηνύματα υπάρχουν, θα τα πάρει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο και θα είναι διαφορετικά για τον καθένα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η βία, η κακοποίηση, οι διάφορες σφραγίδες που μπαίνουν πάνω σε ανθρώπους και τους κατηγοριοποιούν πριν τους περιθωριοποιήσουν είναι διαχρονικά φαινόμενα. Την διαφορά θα την κάνει το σπάσιμο της σιωπής…

«Γ»: Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος συγγραφής;

-Αυτό το οποίο γράφω 20 χρόνια τώρα! Αν αγαπούσα κάτι άλλο θα το ακολουθούσα! Δίνω έμφαση στο κοινωνικό κομμάτι της κάθε ιστορίας μου.

 

«Γ»: Έχετε πει σε πρόσφατη συνέντευξή σας ότι «η συγγραφή, λειτουργεί πάντα θεραπευτικά» γιατί;

-Γιατί το μυαλό και η ψυχή ταξιδεύει μακριά από ότι πονάει τις ώρες που ασχολείσαι με τους ήρωες και όσα περνούν. Γιατί δεν υπάρχει χώρος για τα προσωπικά σου. Γίνεσαι ο μικρός θεός της καθημερινότητας των ηρώων σου. Έχεις δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους! Είσαι υπεύθυνος για τις επιλογές τους και καμία φορά παραδειγματίζεσαι από εκείνους και βρίσκεις λύση και στα δικά σου προβλήματα!

 

«Γ»: Τι πυροδοτεί περισσότερο τη συγγραφή σας;

Δεν υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο. Ό,τι αλληλεπιδρά μαζί μου μπορεί να γίνει μυθιστόρημα, αλλά δεν ξέρω από πριν τι θα είναι αυτό!

 

«Γ»: Στην ψηφιακή εποχή και του εθισμού στο διαδίκτυο, ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον των εκδόσεων; Το βιβλίο απειλείται;

Θα επαναλάβω αυτό που λέμε στις εκδόσεις «Ψυχογιός». Επειδή ανακαλύφθηκε ο ανελκυστήρας δεν καταργήθηκαν οι σκάλες!  Το βιβλίο είναι πολύ γερό σκαρί για να απειληθεί. Και οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων που παραμένουν πολύ χαμηλές το αποδεικνύουν!

 

«Γ»: Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε στο αναγνωστικό κοινό;

Καμία συμβουλή δεν μου αρέσει να δίνω, ίσως γιατί δύσκολα δέχομαι εγώ συμβουλές για θέματα προσωπικά! Και η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι απόλυτα προσωπικό και γι αυτό υποκειμενικό θέμα! Εγώ το μόνο που θα υπογραμμίσω είναι αυτό: Δεν υπάρχει καλύτερο ταξίδι μυαλού και ψυχής από αυτό που προσφέρει ένα βιβλίο!

 

Με… «υπογραφή»  στην λογοτεχνία

Η Λένα Μαντά αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ελληνική λογοτεχνία.

Με πάνω είκοσι βιβλία στο ενεργητικό της, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα, κάποια να έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, δυο από αυτά να έχουν μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Μια γυναίκα που έχει μια μοναδική σχέση με το κοινό της που την ακολουθεί πιστά.

Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style.

To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα – Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της «Μια συγγνώμη για το τέλος».

Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξαφάνιση Θύμιου: «Φοβάμαι μήπως τον έχουν σκοτώσει» λέει η αδερφή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Θύμιος Μπουγάς 39 χρόνων, παραμένει αγνοούμενος από τις 4 Μαΐου. Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, της αστυνομίας και εθελοντών, δεν εντοπίζεται ούτε ένα ίχνος του.

Η εκπομπή παρουσίασε και μία πιο πρόσφατη φωτογραφία του Θύμιου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως φαίνεται στην εικόνα του, έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το πως ήταν περίπου 11 χρόνια πριν.

Δείχνει περισσότερο εξαντλημένος, με εμφανή τα σημάδια της παραμόρφωσης στο πρόσωπό του από το σοβαρό ατύχημα που είχε χρόνια πριν. Η εικόνα του τον ανάγκαζε να κυκλοφορεί μόνο τη νύχτα καλυμμένος πάντα με μία χειρουργική μάσκα. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η αιτία που η άγρια παρέα των νεαρών τον χλεύαζε και τον διαπόμπευε στο διαδίκτυο, εμφανίζοντάς τον σαν τον τρελό με το αλυσοπρίονο που σκορπά τον τρόμο στην περιοχή.

Το «Τούνελ» ταξίδεψε στην Ιεράπετρα Κρήτης για να συναντήσει την αδελφή του άτυχου άνδρα, η ιστορία του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Η Θεοδώρα Μπουγά, η μεγαλύτερη από τα δεκατρία συνολικά αδέλφια, «ανοίγει» την καρδιά της και εμφανώς συγκινημένη, εκφράζει φόβους για τη ζωή του.

«Γιατί, ένα μεγάλο γιατί… Εκείνη τη στιγμή, όταν είδα το βίντεο που δείξατε, ένιωσα τόσο οργισμένη, που έβγαλα μία φωνή και ευχήθηκα να τους ανταποδοθεί στο μέλλον αυτή τους η πράξη», ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

«Εγώ είμαι εδώ και τον περιμένω με όλη μου την αγάπη και η αγκαλιά μου είναι ανοιχτή. Τον θέλω στη ζωή μου τον αδελφό μου. Δε θέλω να μάθω το χειρότερο εξαιτίας αυτών των παιδιών, που πρέπει να τιμωρηθούν, γιατί θα το ξανακάνουν.

Η κυρία Θεοδώρα μίλησε και για τις φήμες που θέλουν τον αγνοούμενο να ζει σαν άστεγος στον Πειραιά.

«Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, εγώ πιστεύω ότι ψάχνει ένα τρόπο για να έρθει να με βρει, εδώ στην Κρήτη. Μπορεί να τρόμαξε με το περιστατικό και να είναι κάπου και να κρύβεται. Ακούω πάρα πολλά, αλλά φοβάμαι για τον αδελφό μου, φοβάμαι πάρα πολύ. Ή τον έχουν φάει ή έχει απελπιστεί τόσο πολύ από αυτά που έχουν συμβεί και έχει δώσει τέλος στη ζωή του.»

«Δεν ντρέπομαι για τον Θύμιο…»

«Για αρκετό διάστημα έμενε στο σπίτι της αδελφής μας, αλλά επειδή υπήρχαν κάποια προβλήματα με τα παιδιά, γιατί όταν ο Θύμιος έβγαζε τη μάσκα, εκείνα φοβόντουσαν, αναγκάστηκε να τον βάλει σ’ ένα λυόμενο, αλλά αργότερα το χρειάστηκε κι έτσι αναγκάστηκε να φύγει. Τότε έπαιρνε κάποιο επίδομα από το κράτος. Τον είχα ρωτήσει εάν ήθελε κάποια βοήθεια, αλλά αρνήθηκε και με ρώτησε εάν χρειαζόμουν εγώ κάτι από εκείνον. Έκατσε δεκαπέντε μέρες μαζί μου στην Κρήτη μετά το ατύχημα. Του είχα προτείνει να μείνει εδώ, αλλά ήθελε να γυρίσει πίσω στον Πύργο γιατί εκεί είχε τη ζωή του, όπως έλεγε. Ντρεπόταν να βγει έξω τη μέρα. Εγώ όμως δεν ντράπηκα για τον αδελφό μου, τον έπαιρνα με το ζόρι και βγαίναμε. Ήμουν ευτυχισμένη επειδή ήταν στη ζωή», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη, ενώ εξέφρασε και την αγωνία της, καθώς δεδομένου της κατάστασης της υγείας του, χρειάζεται φροντίδα και ιατρική περιποίηση.

«Έχει ανάγκη από φροντίδα λόγω της κατάστασής του. Όσον αφορά τη σίτισή του, υπήρχε επίσης μία διαδικασία που έπρεπε να ακολουθεί. Μία φορά το μήνα χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο για να αλλάζει το σωληνάκι με το οποίο τρέφεται. Πρέπει να πάει σε κάποιον γιατρό για να το αντικαταστήσει, αλλιώς μπορεί να πάθει μόλυνση», κατέληξε.

Νέες έρευνες της ΕΜΑΚ στον Πύργο

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του Θύμιου Μπουγά συνεχίζεται. Ο 39χρονος άνδρας έχει να δώσει σημάδια ζωής από τις 4 Μαΐου όποτε χάθηκαν και τα ίχνη του μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι που είχε βρει καταφύγιο από μια ομάδα… νταήδων που του είχαν κάνει τη ζωή-κόλαση.

Παρά τις πληροφορίες που όλο αυτό το διάστημα έχουν φτάσει στη Γραμμή Ζωής “Silver Alert” που θέλουν τον Θύμιο να κυκλοφορεί σε περιοχές του Πειραιά, οι αρχές αλλά και εθελοντές, δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στον εντοπισμό του.

Χθες, έφτασε και πάλι κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών στον Πύργου και πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι νέες έρευνες και επικεντρώνονται στην περιοχή γύρω από το σπίτι του Θύμιου, με τις αρχές να “οργώνουν” στην κυριολεξία την περιοχή…

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τόσο η 6η ΕΜΑΚ, όσο και οι άνδρες της ΕΛΑΣ, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο που ίσως να βοηθούσε για τον εντοπισμό του δύσμοιρου άνδρα.

Της επιχείρησης ηγούνταν οι Υπαρχιπυροσβέστες Γιάννης Παπαλαμπρόπουλος και Νίκος Παπακωνσταντινόπουλος ενώ στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

 

Με πληροφορίες από: anikolouli.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Βρήκαμε παρατημένη τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας και μέσα το σημείωμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δίχως  τέλος είναι οι αποκαλύψεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Αυτή τη φορά ένα νέο αποκαλυπτικό σημείωμα της Τζωρτζίνας σε τετράδιο που χρησιμοποιούσε στο σχολείο,  έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει τα συναισθήματα της 9χρονης.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη  για το σημείωμα που βρέθηκε στην παρατημένη σχολική τσάντα της 9χρονης και στο οποίο η μικρή χαρακτηρίζει τη μητέρα της «κακιά και εγωίστρια» αλλά και τις εικόνες λεηλασίας που αντίκρισαν στο σπίτι που διέμενε η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.
«Από την αποσφράγιση που κάναμε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου προκύπτουν τρία σημαντικά θέματα. Πρώτον, υπάρχουν σκηνές λεηλασίας. Οι πόρτες ήταν σπασμένες και ξεκλείδωτες. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο που ο κ. Δασκαλάκης είχε μετατρέψει παρανόμως σε στούντιο δικό του. Εκεί ανακαλύψαμε την τσάντα τη σχολική της Τζωρτζίνας και μέσα εκεί ανακαλύψαμε το σημείωμα που έγραφε πως η μητέρα της είναι κακιά και ότι είναι εγωίστρια! Αυτό το σημείωμα θα παραδοθεί στη 18η Ανακρίτρια. Είχαμε υποψίες πως και στον δεύτερο όροφο, που διέμενε η άτυχη σπιτονοικοκυρά, υπήρχαν και άλλα πράγματα. Και άλλα στοιχεία. Η έρευνα στον χώρο που έγινε από την αστυνομία μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου έχει κενά. Αυτό το σπίτι που διέμενε η άτυχη Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, είχε και έχει αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με την άτυχη Τζωρτζίνα», είπε ο δικηγόρος στην και πρόσθεσε:

«Τη Δευτέρα περιμένουμε να ανοίξει και ο δεύτερος όροφος που υπάρχουν στοιχεία αποδεικτικά για τα αίτια του θανάτου της σπιτονοικοκυράς, που ελέγχεται και το ζευγάρι για το αν έχει ευθύνη ή όχι. Έχει και άλλα στοιχεία αυτό το σπίτι και τη Δευτέρα θα αποκαλυφθούν».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα