Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Εξαφανίζει τον κλάδο μας»-24ωρη απεργία αύριο από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών 

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για αύριο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στις λαϊκές αγορές, ως αντίδραση ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, δεν προάγει την ανάπτυξης του θεσμού.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και τα Σωματεία Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Αχαΐας χαρακτηρίζοντας «εξοντωτικό το νομοσχέδιο που στοχεύει στον αφανισμό του κλάδου».
«Η Πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά τις θέσεις μας για το νέο νομοσχέδιο και απαντάμε με το έσχατο μέσο που διαθέτουμε. Κατεβαίνουμε όλοι μαζί ενωτικά, δυναμικά και οργανωμένα στον αγώνα για τη σωτηρία μας. Όλοι μαζί μια γροθιά για τη νίκη. Οι λαϊκές αγορές είναι θεσμός και δεν είναι τσιφλίκι κανενός», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα σωματεία, την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι, Καλούδη Αναστασία,Γιανννακόπουλος Δημήτριος, Θανόπουλος Αλέκος, Γκοτσούλιας Αθανάσιος και Μπαϊλός Παναγιώτης.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα δώσει το παρόν μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, αύριο στην απεργία – αποχή που θα πραγματοποιηθεί στην λαϊκή αγορά της Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγωνιστικής κινητοποίησης
Το θέμα τέθηκε από τον Δήμαρχο προχθές και στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Η Δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με το συγκεκριμένο κυβερνητικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αλλάζει ριζικά την κατάσταση στο υπαίθριο εμπόριο σε βάρος των επαγγελματιών και του λαού για την ενίσχυση επιχειρηματικών συμφερόντων αφού:
• Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε εταιρείες, πέρα από τα φυσικά πρόσωπα όπως ισχύει σήμερα.
• Δημιουργούνται νέοι φορείς διαχείρισης λαϊκών αγορών καταρχάς στην Αττική και Θεσσαλονίκη (επέκταση στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές) με την μορφή ΣΔΙΤ οι οποίες αντικαθιστούν τις επιτροπές λαϊκών αγορών της κάθε Περιφέρειας.
• Καταργεί την μόνιμη άδεια πωλητή λαϊκών αγορών και την δυνατότητα μεταβίβασής της με την κάθε θέση να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
• Παραγωγοί και επαγγελματίες χάνουν τις θέσεις τους μετά το τέλος της τελευταίας θεώρησης της άδειάς τους αφού θα συμμετέχουν σε προκήρυξη θέσης λαϊκών αγορών με «πλειοδοσία».
• Αλλάζει το σύστημα μοριοδότησης καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία αντικαθιστά με την υψηλότερη οικονομική προσφορά του αιτούντος θέση.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement