Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Γραφές της Επανάστασης»

Ετοιμάζονται τα θεατρικά αναλόγια που θα παρουσιάσει live streaming το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους θεατρόφιλους η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τίτλο «Γραφές της Επανάστασης» που είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη στα 200 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τιμήθηκαν μεγαλοπρεπώς από την Ελληνική Πολιτεία στις 25 Μαρτίου 2021.

Οι “Γραφές της Επανάστασης” είναι θεατρικά αναλόγια με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία και ετοιμάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα με τις πρόβες να έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν να παρουσιάζονται διαδικτυακά σε streaming από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 10 Απριλίου 2021).

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πατρινής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος θα έχει και ρόλο αφηγητή.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Παντελάκη και Γεράσιμος Σοφιανός, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ενώ είναι και το βασικό πρόσωπο γνωστής, επιτυχημένης διαφήμισης ελληνικού καφέ που παίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια.

Στα θεατρικά αναλόγια για την Ελληνική Επανάσταση συμμετέχουν οι μουσικοί: Σταύρος Ξιούρας και Γιώργος Παπαγεωργίου ενώ οι φωτογραφίες των προβών είναι της Φαύστας Φρατζή.

Τα γυρίσματα για τις «Γραφές Επανάστασης» γίνονται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», οι παλιές σταφιδαποθήκες Μπάρι όπου υπάρχει και θεατράκι και τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην Όθωνος-Αμαλίας, το αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η Αχάια Κλάους. Στα γυρίσματα για το άρτιο αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας βάζει την υπογραφή του ο Πατρινός σκηνοθέτης γνωστών κινηματογραφικών ταινιών όπως η «Κληρονόμος» και ο «Παράδεισος», Παναγιώτης Φαφούτης που διδάσκει και κινηματογράφο στους σπουδαστές της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημέρες παρουσίασης των θεατρικών αναλογίων του ΔΗΠΕΘΕ online (ημέρες και ώρες) αναμένονται με ανακοίνωση του θεάτρου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement