Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο ηχηρό μήνυμα-Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου από τους εμπόρους αναμένοντας την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σημερινή εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το αν τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματά τους από την ερχόμενη Δευτέρα θα κρίνει την περαιτέρω αγωνιστική στάση του εμπορικού κόσμου της Αχαΐας.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, την ώρα που θα συνεδριάζει η επιτροπή, οι έμποροι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την άμεση επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, εν όψει και του Πάσχα.

Ο εμπορικός κόσμος της Αχαΐας βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει η αγορά, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων είχε προετοιμαστεί και είχε καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά για προμήθειες εμπορευμάτων και προϊόντων, μιας και η περίοδος αυτή είναι μεταβατική λόγω της αλλαγής σεζόν.
Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι φορέων εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, ενώ επανέφεραν την πρόταση που κατέθεσαν Περιφέρεια και 6η ΥΠΕ για επισταμένους ελέγχους στα καταστήματα και στους εμποροϋπαλλήλους προκειμένου να παρακολουθείται η επιδημιολογική κατάσταση.
Πάντως, στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα από την ερχόμενη εβδομάδα, τότε ο εμπορικός κόσμος θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, προετοιμάζοντας ακόμη και απόβαση στο Μαξίμου.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Εξ άλλου σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από το λιανεμπόριο με εισηγητή τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. Την ειδική αυτή, συνεδρίαση είχε ζητήσει από την περασμένη Κυριακή η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών».
Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ
Χθες σχολιάζοντας την απόφαση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή». Μάλιστα, για τις τρεις περιοχές που δεν εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ότι «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement