Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δύσκολη έξοδο στη Ρόδο, θέλει τη νίκη με τον Κολοσσό

Published

on

Στη Ρόδο με τον Κολοσσό αγωνίζεται σήμερα στις 15:00 ο Προμηθέας στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Basket League. Οι «Προμηθείς» έχουν σαν στόχο να τριπλασιάσουν τις φετινές τους νίκες επί του αντιπάλου τους (θυμίζουμε ότι ήδη έχουν επικρατήσει στην Πάτρα για το πρωτάθλημα και στη Ρόδο για το Κύπελλο), διευρύνοντας,

ταυτόχρονα, το σερί των επιτυχιών τους μετά τη μεγάλη αποχή από τα παρκέ λόγω Covid-19. Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας προέρχεται από συνεχόμενες νίκες επί του Ιωνικού του Άρη και του Περιστερίου και ενώ απομένουν ακόμη άλλοι πέντε αγώνες μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Παρεμπιπτόντως, μετά από το σημερινό παιχνίδι ο Προμηθέας θα υποδεχτεί την Κυριακή 11/4 στις 20:00 το Μεσολόγγι  την Τετάρτη 14/4 την ίδια ώρα, την Α.Ε.Κ. σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική, θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (17 ή 18 Απριλίου, δεν έχει οριστεί ακόμα) και θα κλείσει τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα, πριν τα playoffs, υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στις 24 Απριλίου στις 17:00 σε εξ αναβολής και πάλι παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο αντίπαλός μας είναι γνωστό πόσο καλή ομάδα διαθέτει και αυτό έχει φανεί και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε φέτος μαζί του, στα οποία  κερδίσαμε πολύ δύσκολα», δήλωσε ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, στόχος μας είναι η νίκη για να μείνουμε ψηλά, αν και όπως έχουμε ξαναπεί, όλα θα κριθούν στην διαδικασία των playoffs». Στη διάθεσή του ο πατρινός προπονητής θα έχει τους Έβανς, Τζέριαν Γκραντ, Γιαννόπουλο, Δ. Αγραβάνη, Αγκμπελίζ, Τζεράι Γκραντ, Γ. Αγραβάνη, Χριστοδούλου, Αθηναίου, Λούντζη,  Μπαζίνα και Φορντ. Το παιχνίδι Κολοσσός -Προμηθέας θα διευθύνουν ο διεθνής Νίκος Σώμος (Αττικής), Αργύρης Καλδίρης (Αττικής) και Κώστας Σταματόπουλος (Μαγνησίας).

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας έχει το προβάδισμα στην 5ετή ιστορία αυτών των αγώνων, αφού μετράει, πλέον, 6 νίκες έναντι 3 του Κολοσσού H Hotels. Στα παιχνίδια της Ρόδου, πάντως, υπάρχει ισορροπία με τις δύο ομάδες να έχουν σημειώσει από δύο νίκες για το πρωτάθλημα. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους ήδη δύο φορές. Την πρώτη, για τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, οι Αχαιοί επικράτησαν πολύ δύσκολα με 69-67 στο «Δ.Τόφαλος» και την δεύτερη, για τον προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο Προμηθέας «δραπέτευσε» με την πρόκριση από το νησί των ιπποτών με σκορ 68-73.

Ροή ειδήσεων

Advertisement