Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Mας αφήνουν άνεργους»-Κινητοποίηση σήμερα από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και της Πάτρας το νέο νομοσχέδιο για τους κανόνες λειτουργίας τους, καθώς αναμένεται να χαθούν εκατοντάδες άδειες αφήνοντας άνεργους τους παραγωγούς και εκτεθειμένους τους καταναλωτές.

Μάλιστα σήμερα στις 8 το πρωί στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, στην οδό Θεμιστοκλέους στην Πάτρα, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία στηρίζει και η δημοτική Αρχή της Πάτρας.
«Το νομοσχέδιο και η πρόταση της Κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες μας .Δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εισόδημα αλλά και στην ίδια τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεν δίνει καμία διέξοδο ούτε στα πιο άμεσα ζητήματα που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία», αναφέρουν οι παραγωγοί και διεκδικούν να παραμείνουν οι άδειες προσωπικές και μόνιμες, σύμφωνα με το καθεστώς που ίσχυε έως τώρα, να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στις λαϊκές, να παραμείνει η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες και στους Δήμους, να απαλειφθεί η υποχρέωση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την αναθεώρηση της άδειας και να ληφθούν μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά τους.
Οι παραγωγοί ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιτρέπει την είσοδο εταιρειών στις λαϊκές αγορές.
Να σημειωθεί πως στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ
Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αχαϊας, αναφέρεται-μεταξύ άλλων- ότι με τη «μεταρρύθμιση» που προωθεί απορρυθμίζει εντελώς το τοπίο του ελεύθερου εμπορίου και επί της ουσίας οδηγεί στην ανεργία τους μικροπωλητές που θα χάσουν τις άδειές τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των παραγωγών, έμπορων και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την βελτίωση τους για να συνεχίσουν να προσφέρουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα χαμηλής τιμής και ασφαλούς ποιότητας στους καταναλωτές και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο με το οποίο μετατρέπει τις λαϊκές αγορές σε SUPER MARKET»
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»
Εξ άλλου ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές τάσσεται και η «Ώρα Πατρών», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιλέγει να δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές οδηγώντας παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους, εργαζόμενους σε πλήρες αδιέξοδο. Παραχωρεί τη διαχείριση σε ιδιώτες, προωθεί τη δημιουργία δημοπρασιών για τα σημεία πώλησης, επιτρέπει την απόδοση θέσεων σε εταιρείες, αποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων.
Η Ώρα Πατρών συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και θα είναι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement