Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Rapid tests σε πέντε κεντρικά σημεία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που τιμάται από την Ο.Η.Ε. την 7η Απριλίου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προγραμμάτισε τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε πέντε κεντρικά σημεία για την ανίχνευση κρουσμάτων, ως συμβολική δράση προάσπισης της πληθυσμιακής υγείας.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα τέσσερα  κλιμάκια του ΕΟΔΥ  βρίσκονται στην Πάτρα και ένα στο Αίγιο για την εξέταση με rapid tests κατά τις πρωινές ώρες του γενικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, τα ακριβή σημεία διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων είναι: στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην οδό Ακρωτηρίου, στο ύψος του 3ου Αστυνομικού Τμήματος με τη διαδικασία του drive through,-στην πλατεία  Υψηλών Αλωνίων Αιγίου.

«Εν μέσω πανδημίας και υψηλών αριθμών κρουσμάτων, σε καθημερινή βάση, για τον νομό Αχαΐας, στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ είναι οι άμεσες παρεμβάσεις σε γειτονιές και πλατείες ως τακτική προσέγγισης και ταχύτερης ανίχνευσης των μη συπτωματικών συμπολιτών μας. Η υγεία των πολιτών  προέχει και η προάσπισή της είναι μονόδρομος, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοιού. Οι τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την τήρηση των μέτρων προστασίας είναι τα δυνατά  όπλα που διατίθενται στη φαρέτρα της συντεταγμένης πολιτείας, ώστε να εξαλειφθεί η νόσος και να επανέλθει η ζωή όλων στους παλιούς κανονικούς ρυθμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι διερεύνησης για τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ του μεγέθους της διασποράς στον γενικό πληθυσμό καθώς προσφέρεται η δυνατότητα εντοπισμού των νέων κρουσμάτων, και κυρίως των ασυπτωματικών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εικόνα της εισόδου / εξόδου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτή είναι η εικόνα της βόρειας εισόδου / εξόδου της Πάτρας (προς Αθήνα). Αποκατάσταση πεζοδρομίων και νησίδας με νέο πράσινο, νέο οδόστρωμα και νέοι λαμπτήρες led.

Το μόνο που απομένει – και θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου – είναι οι διαγραμμίσεις. Η αλήθεια είναι πως η Πάτρα απέκτησε μία νοικοκυρεμένη και πολύ πιο όμορφη είσοδος / έξοδος. Σημασία έχει όμως και να διατηρηθεί έτσι. Εξάλλου, το δύσκολο είναι πάντα η συντήρηση και όχι η ανακατασκευή…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια παλιά ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μια παλιά Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί για μια υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τι έχει συμβεί; Έχει ολοκληρωθεί; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της;

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα