Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγουν τα Λύκεια-Προβληματισμός στην Αχαΐα μήπως εξαιρεθεί της απόφασης επαναλειτουργίας τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί οι ειδικοί μετά από μια κρίσιμη συνεδρίαση να «άναψαν» το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των Λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου, όμως στην Αχαΐα εκφράζονται επιφυλάξεις μήπως εξαιρεθεί ο Νομός της συγκεκριμένης απόφασης, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.

Γι’ αυτό και εκπαιδευτικοί και μαθητές κρατούν προς το παρόν στάση αναμονής, φοβούμενοι αντίστοιχο σκηνικό του λιανεμπορίου, το οποίο την προηγούμενη Τετάρτη θα επαναλειτουργούσε και στην Αχαΐα, αλλά την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει κλειστό…

Πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση των ειδικών συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των μαθητών και των τριών τάξεων των Λυκείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών περιέχει και 10 προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας.

Τα self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.
Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των λυκείων το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων.
Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για να χτυπήσει το κουδούνι για τα σχολεία, με προτεραιότητα να είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά.
«Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή» ανέφερε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως το άνοιγμα μόνο για την Γ’ Λυκείου αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.

ΜΕ SELF TEST ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Από σήμερα μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κ.λπ). Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.
Oι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε αρνητικό κάθε Δευτέρα, θα στέλνουν τη δήλωση στο σχολείο με την οποία θα ενημερώνουν ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Σε κάθε περίπτωση στην Αχαΐα όλα είναι έτοιμα για να επιστρέψουν οι μαθητές των Λυκείων στις τάξεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα. Στην Αχαΐα λειτουργούν 60 Λύκεια τα οποία και περιμένουν τις επιμέρους οδηγίες του Υπουργείου για να μπορέσουν την Δευτέρα να υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέα Ζέρβα προχωρά ικανοποιητικά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών με τις δόσεις των εμβολίων που παραμένουν αδιάθετα. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε πριν από έξι ημέρες. Την Δευτέρα εμβολιάστηκαν 21 εκπαιδευτικοί, ενώ την Τρίτη 13. Όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας οι λίστες «αναμονής» που έχουν καταρτιστεί και αφορούν εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στην Αχαΐα περιλαμβάνουν περίπου 2.080 ενδιαφερόμενους από τους οποίους φυσικά έχουν εξαιρεθεί όσο λόγω ηλικίας εντάσσονται στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς.

www.protothema.gr

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στενού του συνεργάτη, Νίκου Μαγγίνα, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός και έχαιρε της εκτίμησής του.

 

Ο Νίκος Μαγγίνας υπήρξε επί μακρά σειρά ετών φωτογράφος του Πατριαρχείου αλλά και στενότατος συνεργάτης του ιδίου του Πατριάρχη. Η συμβολή του εκλιπόντος στο έργο του Πατριαρχείου υπήρξε μεγάλη και η απώλεια του προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρνητικά και τα 176 rapid tests στα Δικαστήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τη συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας και την θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης διενεργήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, στην αίθουσα του Εφετείου δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Συνολικά, 176 άτομα (δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, υπάλληλοι και δικηγόροι) υποβλήθηκαν σε rapid test και ευτυχώς όλα βγήκαν αρνητικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας Βασίλης Μπισμπίκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάσης Ζούπας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Κρεμμύδας ευχαρίστησαν το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΣ Πάτρας Τατιάνα Κανελλοπούλου και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των τεστ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμητική πλακέτα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τιμητική πλακέτα απένειμε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στη Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, για την στήριξή της στην ομάδας ΔΙΑΣ, με την προσφορά εξοπλισμού που παρέδωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Χάρης Τσίτσικας, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Αγγελόπουλος, Αποστόλου και Γκότσης, ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ κ. Κουρλέσης και ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, ευχαρίστησαν θερμά την κυρία Αλεξοπούλου για την προσφορά και τη συνολική στήριξή της στους αστυνομικούς του Νομού.

Η βουλευτής με τη σειρά της, τους ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή και διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε τους αίτημα και πάντα στο πλευρό τους, καθώς αυτοί βάζουν τον εαυτό τους καθημερινά σε κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα