Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σε πορεία σταθεροποίησης»-Τί δηλώνει στην «Γ» ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ καθηγητής Μάρκος Μαραγκός

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Σε μια πρώτη εκτίμηση των τελευταίων δεδομένων διαφαίνεται από την μείωση των εισαγωγών στις πρόσφατες εφημερίες του ΠΓΝΠ, η αρχή μιας πορείας σταθεροποίησης της πανδημίας στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση στην «Γ» του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται οι έξι Κλινικές COVID-19 Καθηγητή Λοιμωξιολογιας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών Μάρκου Μαραγκου.

«Το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες εφημερίες μειώθηκαν σε 15-20 οι προς εισαγωγή ασθενείς με COVID -19, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που ο αριθμός των εισαγόμενων ήταν 20+ αποτελεί ένα ευοίωνο σημάδι. Παράλληλα το γεγονός ότι ο αριθμός των εισαγωγών διατηρείται σταθερός, μπορούμε να πούμε πως είναι μια εξέλιξη με θετικό πρόσημο. Βέβαια δεν άρθηκε η πίεση από το Σύστημα Υγείας το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό πίεση και να χρειάζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων για γίνει το καλύτερο δυνατόν στη διαχείριση του όγκου των νοσηλειών και κυρίως στη θεραπεία των νοσηλευόμενων. Ευελπιστούμε η διαφαινόμενη σταθεροποίηση να έχει συνέχεια και βέβαια να υπάρξει σταδιακή ανάσχεση της πανδημίας που είναι και το μείζον ζητούμενο», δηλώνει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Παθολογικής τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η εξέλιξη είναι άγνωστη, όπως τονίζει, απολύτως εξαρτώμενη από τον βαθμό τήρησης των μέτρων γιατί στην παρούσα φάση η πανδημία όπως επισημαίνει έχει καταρρίψει το ηλικιακό φάσμα και πλήττει αδιακρίτως έχοντας στο επίκεντρο τους νέους και τη μέση ηλικία που κάποια εξ΄ αυτών εμφανίζουν σοβαρή νόσο. «Προφανώς η ανεξέλεγκτες συναθροίσεις και τα πάρτι δεν βοηθούν. Εύχομαι σε όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να μην το συνειδητοποιήσουν ως ασθενείς σε κάποια κλινική.
«ΤΟ ΠΓΝΠ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ 6ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ»
Ο ίδιος αναφερόμενος στο ΠΓΝΠ στην παρούσα φάση της πλέον επιθετικής μορφής της πανδημίας, επισημαίνει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χάριν της διαχείρισης της Διοίκησης και της ουσιαστικής αρωγής της 6ης ΥΠΕ «κρατάει» σθεναρά και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αυξημένες νοσηλείες. «Πρέπει να πω πως χάριν της ετοιμότητας, της αρτιότητας υπηρεσιών και της διαχείρισης της κρίσης που οφείλονται στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ, στην 6η ΥΠΕ και στην αυτοθυσία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε αυτή τη δύσκολη φάση δεν υπάρχουν «τριγμοί» στο Σύστημα».
«ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ
ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΕΠΟ»
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πραγματικά δεν φείδεται θυσιών «Τα δίνει όλα με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση», τονίζει.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Καθηγητή Λοιμωξιολογίας στους ειδικευόμενους «Νοιώθω χρέος να τους συγχαρώ. Είναι πραγματικά ήρωες. Δουλεύουν με αξιοθαύμαστη συνέπεια και αίσθηση καθήκοντος χωρίς να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται. Νομίζω πως με αυτό τον τρόπο οι νέοι γιατροί είναι ελπίδα, μας κάνουν όλους περήφανους» καταλήγει ο Μάρκος Μαραγκός.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα ξανά αύριο το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, θα επισκεφθεί το mega εμβολιαστικό κέντρο που είναι στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ και ξεκινά την λειτουργία του την Πέμπτη με εμβόλια της εταιρείας moderna ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στενού του συνεργάτη, Νίκου Μαγγίνα, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός και έχαιρε της εκτίμησής του.

 

Ο Νίκος Μαγγίνας υπήρξε επί μακρά σειρά ετών φωτογράφος του Πατριαρχείου αλλά και στενότατος συνεργάτης του ιδίου του Πατριάρχη. Η συμβολή του εκλιπόντος στο έργο του Πατριαρχείου υπήρξε μεγάλη και η απώλεια του προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρνητικά και τα 176 rapid tests στα Δικαστήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τη συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας και την θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης διενεργήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, στην αίθουσα του Εφετείου δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Συνολικά, 176 άτομα (δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, υπάλληλοι και δικηγόροι) υποβλήθηκαν σε rapid test και ευτυχώς όλα βγήκαν αρνητικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας Βασίλης Μπισμπίκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάσης Ζούπας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Κρεμμύδας ευχαρίστησαν το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΣ Πάτρας Τατιάνα Κανελλοπούλου και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των τεστ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα