Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έγκλημα στον Ερυθρό: Του είχε βγάλει τον αναπνευστήρα και έκανε τον ανήξερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα έγκλημα που παρόμοιό του δεν έχει συναντήσει κανείς στα ελληνικά χρονικά είναι αυτό που έγινε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με θύτη έναν ασθενή με κορονοϊό και θύμα έναν άλλον ασθενή με κορονοϊό. Η υπόθεση έχει πολλές πτυχές και πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Ένα από αυτά είναι γιατί μέσα σε έναν απλό θάλαμο νοσοκομείου ένας ασθενής ήταν διασωληνωμένος και ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί ένας ασθενής σε τόσο κρίσιμη κατάσταση ήταν εκτός ΜΕΘ και μάλιστα στο ίδιο δωμάτιο με έναν ασθενή ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 76χρονος ήταν ένας ασθενής με κορονοϊό και μάλιστα με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου και καθώς δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ ήταν σε απλό δωμάτιο.

Το βράδυ της Τετάρτης ξαφνικά οι γιατροί άρχισαν να ακούν τον ήχο του συναγερμού από τα μηχανήματα. Έτρεξαν μέσα στο δωμάτιο και είδαν ότι το μόνιτορ έδειχνε ευθεία γραμμή. Προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Ο 76χρονος είχε φύγει από την ζωή.

Οι γιατροί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Ο αναπνευστήρας βρισκόταν εκτός μπρίζας και αναποδογυρισμένος. Λειτουργούσε με την μπαταρία του αλλά ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή.

Η έρευνα και το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Έτσι, μπαίνει στο κάδρο η αστυνομία. Και αρχίζουν οι έρευνες για να διαπιστώσουν τις ακριβώς έχει συμβεί. Πήραν αποτυπώματα από το σημείο και από τον αναπνευστήρα και άρχισαν να ρωτούν τον δεύτερο ασθενή, έναν 60χρονο αλβανικής καταγωγής τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αυτός που ήταν όπως λένε οι γιατροί περιπατητικός ασθενής έδειχνε και ο ίδιος ανήξερος για το τι είχε συμβεί.

Τελικά, κατέληξαν και μετά την έρευνα από τα αποτυπώματα ότι ο 60χρονος φέρεται να ήταν εκείνος που έβγαλε τον αναπνευστήρα από τον άτυχο 76χρονο γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε το μηχάνημα.

Για τον 60χρονο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί στα κρατητήρια αφού νοσεί από κορονοϊό και παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος αυτός είχε ποινικό παρελθόν αφού είχε εμπλακεί σε συμπλοκή και επίσης είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου.

Μιλώντας νωρίτερα στο newsit.gr η κα Βούλα Γεωργάκη, Πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό είπε: «Ακούστηκε ο συναγερμός από το μόνιτορ και τότε η γιατρός πήγε στο θάλαμο, όπου είδε σε ευθεία γραμμή την ισοηλεκτρική γραμμή, σημάδι ότι έχει επελθει ο θάνατος. Το πρωτο συμπέρασμα που βγάζει το νοσοκομείο είναι ότι το σωληνάκι πρέπει να έφυγε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Ο 76χρονος που είχε κορονοϊό ήταν διασωληνωμενος, εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο μαζι με έναν ακόμα άσθενη. Ο άλλος ασθενής δεν αντιμετωπίζε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα, καθώς του είχαν γίνει όλες οι παραίτητες εκτιμήσεις που γίνονται σε όσους μπαινουν στο νοσοκομείο με κορονοϊό».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

www.newsit.gr

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement