Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ταχινόσουπα                     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 καρότο, σε μικρούς κύβους

1 πράσο, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, σε ψιλούς κύβους

2 κολοκυθάκια, σε ψιλούς κύβους

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες

250γρ. σπανάκι ή σέσκουλα, χοντροκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

3 κουτ. σούπας ταχίνι

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το σπανάκι ή τα σέσκουλα, καλύπτετε με ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα. Σε μπολ, διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύετε. Με μια βαθιά κουτάλα, βάζετε λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα, όπως όταν αβγοκόβετε κανονικά και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Ανακατεύετε να πάει παντού το ταχίνι, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement