Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Ζητά τους αρχαιολογικούς χώρους-Επιστολή Γεροπαναγιώτη στην Υπουργό Πολιτισμού 

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δωρεάν παραχώρηση στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων αρχαιολογικών χώρων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ζητά με επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στυλιανή Μενδώνη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής προς την κ. Μενδώνη έχει ως εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Στα πλαίσια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Πάτρας, θα πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας και ενεργοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης όπως το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, το χορό, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, το Θέατρο Σκιών.
Με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με μηδενική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μοναδικό χρηματοδότη τον Δήμο Πατρέων, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ενθάρρυνε την ερασιτεχνική δημιουργία και ταυτόχρονα απλώθηκε με δράσεις σε όλα τα διαμερίσματα και τις κοινότητες του Δήμου Πατρέων.
Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, γι’ αυτό ως δήμος δίνουμε ανάσες πολιτισμού στον πατραϊκό λαό να εμψυχώνεται, να ψυχαγωγείται σε συνθήκες δύσκολες που η ανεργία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια είναι ο κανόνας στη ζωή μας.
Οι αρχαιολογικοί χώροι που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Πατρέων, πάντα εντάσσονταν στους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια και το 2020 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, παρουσιάστηκαν υψηλού επιπέδου παραγωγές, όπως λυρικές βραδιές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
Στο Ρωμαϊκό Ωδείο, έχουν γίνει από τους εργαζόμενους και με έξοδα του Δήμου, ολική ανακαίνιση των ξύλινων δαπέδων, πλήρης ανακαίνιση με σύγχρονα υλικά στις τουαλέτες και τα καμαρίνια των καλλιτεχνών, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου με φώτα ασφαλείας και προβολείς νέας τεχνολογίας (LED), αντικατάσταση εξωτερικού φωτισμού ασφαλείας, αντικατάσταση όλων των προβληματικών πινάκων.
Το 2021 αυτή η υποδομή χρειάζεται συντήρηση, όπως και πλήρη αντικατάσταση της ξύλινης κατασκευής της ορχήστρας (ημικύκλιο σκηνής).
Αιτούμαστε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να μας δοθεί η χρήση των αρχαιολογικών χώρων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ατελώς. Επίσης θα σας παρακαλούσαμε πολύ, να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την πληρότητα των εν λόγω χώρων».


Ροή ειδήσεων

Advertisement