Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Τρεις τελικοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή ξεχνάει τον Λεβαδειακό και ετοιμάζεται για την εντός έδρας μάχη της Κυριακής με τα Χανιά

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Θέλοντας και μη οι παίκτες του Χρήστου Καραπίτσου πρέπει να ξεχάσουν πολύ γρήγορα το άσχημο αποτέλεσμα στη Λιβαδειά αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου.

Το εντός έδρας ματς που έρχεται με τα Χανιά στο γήπεδο της Αγυιάς την Κυριακή είναι κομβικό και αν θέλουμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε είσοδο στην 6άδα πρέπει πάση θυσία, ο κόσμος να χαλάσει, να παρθούν οι τρεις βαθμοί της νίκης.

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και η Παναχαϊκή βρίσκεται στην 7η θέση με 2 βαθμούς πίσω από τον 6ο Διαγόρα, 4 β. από τον 5ο Εργοτέλη και 6β. από τα 4α Χανιά.

Αυτό σημαίνει ότι οι κοκκινόμαυροι στα τρία τελευταία ματς, μέσα στην Αγυιά με Χανιά και Εργοτέλη και το τελευταίο εκτός έδρας με την Ξάνθη το λιγότερο που θέλουν είναι 7 βαθμούς για να σιγουρέψουν την είσοδό τους στην 6άδα.

Η ομάδα της Ρόδου έχει δύσκολο πρόγραμμα για τη συνέχεια αφού παίζει εκτός έδρας με την Ξάνθη, εντός με τα Τρίκαλα και εκτός με τον Καραϊσκάκη.

Όσον αφορά τον 8ο Απόλλωνα Λάρισας (γιατί σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να μπούμε στην 6άδα, σενάριο που δεν σκέφτεται κανείς) η Παναχαϊκή θέλει να έχει το πλεονέκτημα. Η ομάδα της Λάρισας λοιπόν έχει πολύ, πολύ δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας με Λεβαδειακό (εντός), Χανιά (εκτός) και Εργοτέλη (εντός). Όπως βλέπουμε ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπορέσει να απειλήσει την Παναχαϊκή να βρεθεί πιο χαμηλά από την 6η θέση. Όμως στο ποδόσφαιρο τα λόγια δεν μετράνε, οι κοκκινόμαυροι πρέπει στα τρία ματς να τα δώσουν όλα για όλα.

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟΙ 

Έχουμε αναφέρει ξανά σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι οι κοκκινόμαυροι παρουσιάζουν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Εκτός έδρας δείχνουν την κακή τους αγωνιστική πλευρά ενώ μέσα στην Αγυιά δύσκολα περνάει ο αντίπαλος. Μάλιστα αν πρόκειται για παιχνίδια-φωτιά από το πρώτο λεπτό της συνάντησης δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό.

Εξάλλου κάτι τέτοιο το «λένε» και οι αριθμοί. Στην Πάτρα έστω και δύσκολα ο στόχος επιτυγχάνεται ενώ στα εκτός έδρας ματς με τίποτα αφού για 8 παιχνίδια οι κοκκινόμαυροι δεν βρίσκουν δίχτυα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που «μάχονται» για την εξάδα και τα μπαράζ ανόδου:

XANIΑ (31 βαθμοί): Παναχαϊκή (εκτός), Απόλλων Λάρισας (εντός), Ιωνικός (εκτός).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (29 βαθμοί): ΟΦ Ιεράπετρας (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Απόλλων Λάρισας (εκτός).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (27 βαθμοί): Ξάνθη (εκτός), Τρίκαλα (εντός), ΑΕ Καραϊσκάκης (εκτός).

———————————————————————

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (25 βαθμοί): Χανιά (εντός), Εργοτέλης (εντός), Ξάνθη (εκτός).

AΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (24 βαθμοί): Λεβαδειακός (εντός), Χανιά (εκτός), Εργοτέλης (εντός).

 

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

Μπορεί οι εξετάσεις από το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς να μην έδειξαν κάτι ανησυχητικό για τον τραυματισμό του Ξενοφώντα Πάνου (να θυμίσουμε ότι λίγα λεπτά πριν από το τέλος ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί την μπάλα στο κεφάλι), όμως πραγματοποίησε συμπληρωματικές εξετάσεις έτσι ώστε να αποκλειστεί η οποιαδήποτε ανησυχία από το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ.

Ο Πάνος δεν προπονήθηκε χθες και σήμερα αναμένονται οι εξετάσεις για να δούμε αν τελικά ο έμπειρος άσος θα υπολογίζεται από τον Χρήστο Καραπίτσο.

Από την άλλη ο Γιώργος Μουστακόπουλος χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και σήμερα αναμένεται να δοκιμάσει με την υπόλοιπη ομάδα. Αν ο έμπειρος μέσος ανταποκριθεί τότε ο Χρήστος Καραπίτσος θα τον υπολογίζει για το πολύ δύσκολο εντός έδρας ματς με τα Χανιά.

 

Η ΠΑΕ ετοιμάζει δράσεις ενόψει Πάσχα

Εντός των επόμενων ημερών η διοίκηση της Παναχαϊκής ετοιμάζει διάφορες δράσεις ενόψει της εορτής του Πάσχα ώστε να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο.

Ήδη έχουν γίνει επαφές με διάφορα ιδρύματα προκειμένου να υπάρξει συντονισμός, αλλά πριν παρθεί κάποια απόφαση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και τι δυνατότητες υπάρχουν.

Επίσης η ΠΑΕ είναι σε επαφή και με τον σύλλογο παλαίμαχων της Παναχαϊκής για να συγκεντρωθούν τρόφιμα ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής καθώς δεν θα γίνει το καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι Άνω Πόλη-Κάτω Πόλη λόγω covid-19.

 

Τα Χανιά θα έρθουν χωρίς Καμαρά

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε από το παιχνίδι στο Βουζουνεράκειο κόντρα στον Ο.Φ. Ιεράπετρας ο Φοντέ Καμαρά.

Όπως φαίνεται, ο 22χρονος αριστερός μπακ έχει υποστεί θλάση, κάτι που θα επιβεβαιωθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται να απουσιάσει από το κυριακάτικο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Παναχαϊκή.

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΕΣΤ COVID-19

Οι κοκκινόμαυροι νωρίς  χθες το πρωί  υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού και ακολούθως προπονήθηκαν στο γήπεδό τους στην Αγυιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Κ. Τσέτσιλας σφυρίζει στην Αγυιά

Ο Κώστας Τσέτσιλας ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το σημαντικό παιχνίδι της Παναχαϊκής με τα Χανιά στην Αγυιά. Είναι ο πρώτος διαιτητής από τα Γρεβενά που ανέβηκε (το περασμένο καλοκαίρι) στον πίνακα της Α΄ κατηγορίας. Βοηθοί του θα είναι οι Τοροσιάδης-Λιόντος και τέταρτος ο Μπούμπας (Ηπείρου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 20ής αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/04 – 14:45

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Τσολακίδης (Αθηνών)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Γουρνιάς (Αν. Αττικής), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/04 – 14:45

ΞΑΝΘΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Διαιτητής: Κουκουλάς (Λέσβου)

Βοηθοί: Καλλής (Αν. Αττικής), Αρμακόλας (Κυκλάδων)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Παγουρτζής (Πειραιά)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΧΑΝΙΑ

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τοροσιάδης (Μακεδονίας).

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement