Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πατρινή δερματολόγος δρ. Αναστασία Μιχ. Θεριανού στην κριτική επιτροπή των διεθνών βραβείων GIWA

Published

on

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με πατρινή εκπροσώπηση και στην κριτική επιτροπή τους θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Απριλίου η διαδικτυακή τελετή απονομής των 2ων διεθνών βραβείων Greek International Women Awards (GIWA).

Η Πατρινή δερματολόγος δρ. Αναστασία Μιχ. Θεριανού, η οποία ζει στο Λονδίνο, όπου διαπρέπει επαγγελματικά και επιστημονικά, με τη βαθμολογία της συνέβαλε στην ανάδειξη των κορυφαίων Ελληνίδων παγκοσμίως. Παράλληλα, το αποτέλεσμα θα κριθεί και από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού που έληξε την 1η Μαρτίου.

169 Ελληνίδες που ξεχωρίζουν παγκοσμίως για τις ικανότητες και το έργο τους δήλωσαν συμμετοχή σε κατηγορίες όπως Τέχνη και Πολιτισμός, Σχέδιο, Επιχειρηματικότητα, Μόδα, Οικονομικές Επιστήμες, Τουρισμός, Επιστήμη και Τεχνολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Ναυτιλιακά, Αθλητισμός, Κοινωνική Υπευθυνότητα με μία Ελληνίδα να βραβεύεται σε κάθε κατηγορία.

Επιπλέον, η κριτική επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες, διακεκριμένη η κάθε μία στον τομέα της σε Ελλάδα κι εξωτερικό, που αντιπροσωπεύουν τις αξίες των GIWA: αριστεία, εγκυρότητα, σεβασμός, παραγωγικότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και ήθος.

“ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

“Η επιτροπή των βραβείων, που έχει βάση και στο Λονδίνο, μου έκανε την πρόταση και με χαρά και μεγάλη τιμή την αποδέχθηκα. Στηρίζω τον θεσμό των GIWA, γιατί είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν γυναίκες που διαπρέπουν διεθνώς σε έναν χώρο, όπως αυτός της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο οποίος κατά κανόνα ήταν μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενος. Επιπλέον, οφείλουμε στη νέα γενιά να προβάλλουμε και να επιβραβεύουμε δημιουργικά πρότυπα, ουσιαστικά role models, και όχι μόνο αυτά που κατακλύζουν τα social media” δηλώνει χαρακτηριστικά στη “Γ” η δρ. Αναστασία Θεριανού.

“ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ”

Όσο για το αν δυσκολεύτηκε στη βαθμολόγηση, επισημαίνει: “Είμαι ενθουσιασμένη και περήφανη για το επίπεδο των διαγωνιζομένων, σε σημείο μάλιστα να δυσκολευτώ να βαθμολογήσω, καθώς υπάρχουν πλέον πολλές καταξιωμένες γυναίκες στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, των οποίων το έργο έχει διεθνές αντίκτυπο. Κριτήρια για τη βαθμολογία ήταν το βιογραφικό της κάθε υποψήφιας και το πόσο μεγάλη συνεισφορά έχει το έργο της στον τομέα της”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Αναστασία Θεριανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, αποφοίτησε από την Ιατρική του Παν/μίου Πατρών, ενώ πραγματοποίησε την ειδίκευσή της στη Δερματολογία στο Saint John’s Institute of Dermatology και στο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου.

Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα πάνω στην ψωρίαση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Tuft’s University της Βοστώνης. Σήμερα είναι διευθύντρια Δερματολογίας του παγκοσμίου φήμης NHS Trust του Imperial College Healthcare στο Λονδίνο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την εκδήλωση των 2ων διεθνών βραβείων Greek International Woman Awards θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου, χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ η Αχαΐα θα είναι ακόμη παρούσα και με τη συμμετοχή της μουσικού Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Τέλος, η όλη διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας και θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα ERTFLIX στις 19:00.

(από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” στις 9/4/2021)

Ροή ειδήσεων

Advertisement