Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ιωάννης Αγγελικούσης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον εφοπλιστή

Δημοσιεύθηκε

στις

Φτωχότερη έγινε η ελληνική ναυτιλία μετά τον θάνατο του εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών το πρωί του Σαββάτου μετά από πολυήμερη νοσηλεία αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλειά του Ιωάννη Αγγελικούση, ενώ και άλλοι πολιτικοί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

powered by Rubicon Project
Πλακιωτάκης: Εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Ιωάννη Αγγελικούση τα θερμά συλλυπητήριά του.

«Η ναυτιλία πενθεί έναν σπουδαίο Έλληνα. Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία, με έργο και δράση που τον έφεραν για δεκαετίες στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης. Προσθέτει επίσης ότι ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπήρξε «ταυτοχρόνως στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας, με το 90% των πλοίων του να ταξιδεύουν με τη Γαλανόλευκη».

«Οι επιχειρηματικές του ικανότητες, η προσήλωση στην οικογένεια του, η αγάπη του για την Ελλάδα και τους ναυτικούς, αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη και παράδειγμα για όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση για όσα προσέφερε στη ναυτιλία και την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατσαφάδος: Ανοιξε δρόμους στο θαλάσσιο επιχειρείν
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή την απώλεια του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική ναυτιλία θρηνεί σήμερα μια μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννης Αγγελικούσης, ήταν ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας μεγάλος πατριώτης. ‘Ανοιξε δρόμους στο θαλάσσιο επιχειρείν και τα πλοία του με τη γαλανόλευκη ταξίδεψαν σε κάθε σημείο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του. Είμαι βέβαιος ότι η κόρη του Μαρία στο τιμόνι του Ομίλου θα συνεχίσει το έργο και την προσφορά του στη Ναυτιλία και την Ελλάδα».

ΚΙΝΑΛ: Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξέχοντος μέλους, όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής κοινότητας, Γιάννη Αγγελικούση. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει στην Παγκόσμια Ναυτιλία, την οποία υπηρέτησε πολύπλευρα για χρόνια, αγωνιζόμενος με πάθος, με όραμα και σχέδιο. Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ήταν το μήνυμά του Δημήτρη Ι. Διαμαντίδη, Γραμματέα Τομέα Ναυτιλίας στο ΚΙΝΑΛ.

Βαρβιτσιώτης: Σήμερα η ελληνική ναυτιλία είναι φτωχότερη
Τη θλίψη για την απώλεια του εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση εκφράζει στην οικογένεια του και στους συνεργάτες του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Ο Γιάννης Αγγελικούσης δεν ήταν απλά ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής. Υπήρξε πρωτοπόρος σε όλα τα επίπεδα. Με ένα μεγάλο στόλο από πανάκριβα και σύγχρονα LNG carries, που άρχισε να αποκτά από το 2003, ήταν από τους πρώτους που κατάλαβαν ότι οι θαλάσσιοι δρόμοι είναι πιο σημαντικοί από τους αγωγούς μεταφοράς αερίου. Η πίστη του στην Ελληνική σημαία ήταν μοναδική. Τα καράβια των εταιρειών του ομίλου του έφεραν με περηφάνια την γαλανόλευκη και έδιναν δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς. Η προσφορά του στην ναυτική εκπαίδευση ήταν αξιοσημείωτη, γιατί χωρίς τους δοκίμους αξιωματικούς στα καράβια δύσκολα θα μπορούσαν να υπάρχουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες αξιωματικοί σε πλοία. Τέλος, η γενναιόδωρη προσφορά του σε κάθε ευκαιρία τόνιζε την αγάπη του στην πατρίδα. Σήμερα η Ελληνική ναυτιλία είναι φτωχότερη. Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους συνεργάτες του. Εύχομαι στην διάδοχο του Μαρία να συνεχίσει το έργο του» έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement