Κυριακή 9 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώνσταντινος Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος του ΕΕΣ Πάτρας: «Υπερίσχυσε η φωνή της λογικής»

Δημοσιεύθηκε

στις

O πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος μιλώντας στην «Γ» έκανε λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη.

«Οι μαζικοί αγώνες έφεραν αποτέλεσμα και βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική εξέλιξη. Εχει αποδειχθεί πως το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του κορωνοϊού. Θα τηρήσουμε τα μέτρα με απόλυτο τρόπο και θα είμαστε αυστηροί σε όποιον συνάδελφο δεν τα τηρήσει», σημείωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Βγήκε η φωνή της λογικής που έλεγε ότι έπρεπε να ανοίξουμε τα καταστήματα και να μην χάσουμε και αυτήν την περίοδο που είναι πολύ σημαντική για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Είμαστε στην αλλαγή της σεζόν, ο κόσμος έχει ανάγκη για αγορές, διψάει θα έλεγα, βέβαια δεν έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη, αλλά παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά θα κινηθεί. Εμείς είχαμε ετοιμαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα όπου περιμέναμε να ανοίξουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πισωγύρισμα. Από την δική μας πλευρά δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα με ευθύνη δική μας, γιατί σαφώς θα πρέπει να βλέπουμε ποιός ευθύνεται για την επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση της Πάτρας».
Καταλήγοντας ο κ. Ζαφειρόπουλος επισημαίνει πως «με όλες τις προφυλάξεις και με τα υγειονομικά πρωτόκολλά για να επέλθει το χαμόγελο στους εμπόρους, οι οποίοι διένυσαν μια εβδομάδα εκτός της οικονομικής ζημίας ήταν και τεράστιας ψυχολογικής κόπωσης».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η μεγάλη υπόθεση που απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

-Εννέα φάκελοι έχουν σχηματιστεί για την ίδια υπόθεση και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών τρέχει και δεν φθάνει.

Οι δύο από αυτές είναι οι πιο «βαρβάτες» και αφορούν θέματα οικονομικής φύσεως. Η υπόθεση είναι σοβαρή και, όπως φαίνεται, θα πάρει δρόμο. Εάν μάλιστα συσχετιστούν, ο φάκελος θα είναι ογκωδέστατος.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε «βαθύ κόκκινο» το Μεσολόγγι, μένουν κλειστά ως 12/5 τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε: «Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αρκετά ψηλά η Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύθηκε

στις

1.428 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή.

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία η οποία κατέγραψε 82 νέες περιπτώσεις του ιού.

Την ίδια ώρα η Αχαΐα εξακολουθεί να κινείται σε σταθερά επίπεδα, με 45 νέες μολύνσεις, ενώ στην Ήλεία, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 1.428 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα