Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Να τους «σπάσει» τον τσαμπουκά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή ολοκληρώνει την προετοιμασία της σήμερα το πρωί ενόψει του αυριανού αγώνα με τα Χανιά

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης με τα Χανιά πλησιάζει και οι «κοκκινόμαυροι» είναι πανέτοιμοι για να «καθαρίσουν» τους Κρητικούς μέσα στην Αγυιά.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η συγκεκριμένη αναμέτρηση και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι στο «στρατόπεδο» της Παναχαϊκής και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα απόγευμα χαρούμενο για να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο της ανόδου.

Τα πράγματα όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολα. Τα Χανιά είναι μια ομάδα πολύ καλή και σίγουρα δεν έρχεται για να ηττηθεί στην Πάτρα. Αυτόν τον «τσαμπουκά» λοιπόν οι «κοκκινόμαυροι» πρέπει να τον «κόψουν» με το που ο ρέφερι σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης. Αυτό που χρειάζεται είναι πρέσινγκ, πάθος και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στοιχεία που οι Αχαιοί έχουν δείξει τουλάχιστον μέσα στην Αγυιά ότι τα βγάζουν και αυτό είναι το θετικό στοιχείο.

Να θυμίσουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι όταν η Παναχαϊκή είχε προπονητή τον Παπαδόπουλο (νυν των Χανίων) κατάφερε να φύγει με την λευκή ισοπαλία (0-0).

5 νίκες στα 6 τελευταία ματς μετρούν τα Χανιά

Ενδεικτικό του πόσο δύσκολο έργο έχει αύριο η Παναχαϊκή είναι το γεγονός πως τα Χανιά βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί. Η κρητική ομάδα προέρχεται από τρεις σερί νίκες, πέντε νίκες -έφερε ισοπαλία με την Ξάνθη- στα έξι τελευταία παιχνίδια, αλλά και από οκτώ αγώνες χωρίς ήττα. Μια πορεία που την έβαλε για τα καλά στην 6άδα και μάλιστα τις δίνει τις ελπίδες για είσοδό της ακόμα και στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Η ιστορία γράφει… 7-4, υπάρχει όμως το αλλά…

Η προϊστορία των δύο ομάδων δείχνει από το 1965-1966 μέχρι και πέρυσι η Παναχαϊκή να μετράει στα μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αυτό όμως που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι τα τελευταία χρόνια, δηλαδή από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, οι κοκκινόμαυροι μέσα στην έδρα τους μέχρι σήμερα δεν έχουν νικήσει ποτέ παρά μόνο έχουν αποσπάσει τρεις ισοπαλίες χωρίς σκορ (0-0).

ΜΠΗΚΕ Ο ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η χθεσινή προπόνηση της Παναχαϊκής και μάλιστα ο Χρήστος Καραπίτσος είδε… τον έμπειρο μέσο Γιώργο Μουστακόπουλο να συμμετέχει με τους υπόλοιπους «κοκκινόμαυρους». Ωστόσο η συμμετοχή του για το αυριανό παιχνίδι με τα Χανιά θα αξιολογηθεί μετά τη σημερινή (11 π.μ.) τελευταία προπόνηση.

Ο Πάνος ούτε σήμερα προπονήθηκε αφού αναμένονται τ’ αποτελέσματα των τελευταίων συμπληρωματικών εξετάσεων και ο Χρήστος Καραπίτσος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το αν τον υπολογίζει ή όχι.

Τέλος στην τελευταία προπόνηση συμμετείχε και ο Πλιάτσικας ενώ εκτός θα μείνει και πάλι ο Αποστολόπουλος, ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα.

 

Νοκ άουτ Καμαρά και Βρεττός

Τα Χανιά πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση επί κρητικού εδάφους ενόψει του αυριανού αγώνα με την Παναχαϊκή. Ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Καμαρά (θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλο) και Βρεττό (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου).

Στην αποστολή η οποία αναχωρεί σήμερα το πρωί αεροπορικώς βρίσκονται οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Κουτζαβασίλης, Λαμπίρης, Γρομητσάρης, Ζιούλης, Ανδρέου, Σωτηράκος, Νίκολιτς, Ουνγιαλίδης, Δημητριάδης, Παναγιωτούδης, Σουντουρά, Πλέγας, Τριανταφυλλάκος, Γκίνο, Κάρλος, Μπραμπίγια, Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Βασιλόγιαννης, Μασένα.

 

O Iντζόγλου για ενεργοποίηση ποινών

Ένα ακόμα οικονομικό σκόπελο καλείται να ξεπεράσει η διοίκηση της Παναχαϊκής η οποία ενημερώθηκε πως μεθαύριο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εκδικάζεται η αίτηση ενεργοποίησης του Λευτέρη Ιντζόγλου κατά της Παναχαϊκής.

Η περίπτωση οφειλής στον πρώην παίκτη έχει φτάσει στο στάδιο της προσφυγής του Λευτέρη Ιντζόγλου σε βάρος της Παναχαϊκής. Υπενθυμίζεται ότι στο στάδιο της επιβολής ποινών η πατρινή ομάδα δεν είχε εκπροσωπηθεί στη διαδικασία.

Πάντως όπως λένε πηγές της ΠΑΕ, όπως και οι προηγούμενες έτσι και αυτή η περίπτωση θα τακτοποιηθεί και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Η ΠΓΕ έστειλε επιστολή για την οφειλή στην ΠΑΕ

Μάλιστα ένα ακόμα θέμα που πρέπει να τακτοποιήσει η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι αυτό της οφειλής στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή για τη χρήση της Αγυιάς και η τελευταία, πρόσφατα έστειλε επιστολή υπενθύμισης.

Λογικά και εδώ θα πρέπει η ΠΑΕ να δώσει ορισμένα χρήματα για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη χρήση του γηπέδου.

 

SL 2

Η μάχη της Λάρισας

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 20ής αγωνιστικής με τρεις αναμετρήσεις.

Αρχικά ο Ιωνικός υποδέχεται την Δόξα Δράμας με το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού να «ψάχνει» για την 13η του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Απόλλων Λάρισας φιλοξενεί τον Λεβαδειακό με τους γηπεδούχους αλλά και τους φιλοξενούμενους να θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο πρώτος για την προσπάθεια που κάνει για την είσοδό του στην 6άδα, ενώ ο δεύτερος για να βρεθεί πιο κοντά στο να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος τα Τρίκαλα θα φιλοξενήσουν τον ουραγό Καραϊσκάκη με τις δύο ομάδες παλεύουν για μια καλύτερη βαθμολογική θέση ενόψει των μπαράζ παραμονής.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (14:45) με τους διαιτητές έχει ως εξής:

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

 

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Τσολακίδης (Αθηνών)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Γουρνιάς (Αν. Αττικής), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας).

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement