Connect with us

Τοπική αγορά

Συνάντηση Πατρινών επιχειρηματιών της εστίασης με τον Νίκο Παπαθανάση

Published

on

Συνάντηση με τον Νίκο Παπαθανάση – Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξη και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, με την παρουσία της κ. Χριστίνας Αλεξόπουλου, είχαν οι επιχειρηματίες εστίασης, Γιώργος Κούλης, Δημήτρης Φάκαλος και Τάσος Γιατράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην πλ. Συντάγματος.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τον κ. Παπαθανάση, οι επιχειρηματίες συζήτησαν και με τον κ. Γιάννη Τσακίρη – Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Οι συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία να εξηγηθούν ζητήματα, που θα εξαιρέσουν απ τις ενισχύσεις πληττόμενους απ την πανδημία όπως απ το πρόσφατο πρόγραμμα επανεκκίνησης για την εστίαση, αλλά και των προγραμμάτων που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Σχετικά με το πρόγραμμα επανεκκίνησης η κατανόηση των στρεβλώσεων ήταν άμεση και ίσως διορθωθούν με δεύτερη πρόσκληση ώστε να μη χαθεί επιπλέον χρόνος απ την εκταμίευση των δικαιούχων με τις αρχικές προϋποθέσεις.
Μετά την συνάντηση ο κ. Κούλης ανέφερε πως «όπως μεταφέραμε και στον Υπουργό το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι αναγκαίο, όμως ενισχύει τις βαριά πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις. Έχει στρεβλώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί αδικίες, τις οποίες όπως μας είπε ο κ. Παπαθανάσης θα εξεταστούν άμεσα. Εμείς επιμείναμε ότι επειδή το πρόγραμμα επανεκκίνησης πρέπει να αφορά όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, προτείναμε να υπάρξει δεύτερος κύκλος πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα μεριμνώντας για τη διόρθωση των αστοχιών, ενώ για όσες επιχειρήσεις δεν ενταχθούν να προβλεφθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού. Πρέπει να ενισχυθούν όλες οι επιχειρήσεις για να έχουν ευκαιρία επανεκκίνησης, μετά από επτά μήνες που έχουμε κλειστά τα μαγαζιά μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement